Od kar imam otroke vedno iščem bližnjice za vse recepte. Tako sem zdaj ustvarila izi recept za biskvit, ki je res okusen, enostaven in uporaben za več sladic (torto, kolač, mafin, rolado,..).

Tokrat sta punci želeli srčkasto torto s slivovo marmelado in čokolado. Ne vem kje sta dobili to idejo, ampak mi je bila všeč, ker sem imela za porabit polno božičkov in čokoladnih kroglic iz smrekice ter še zadnjo domačo slivovo marmelado brez sladkorja v zmrzovalniku.

Za biskvit potrebujete:

  • 2 enaka pekača 24 premera ( predlagam silikonske ali pa navadne s peki papirjem)
  • 4 M jajca
  • 100 g sladkorja v prahu (jaz zmeljem rjavega v prah)
  • 1 žlica KOTANYI vanilijeve burbonske paste, ki je res pomembna pika na i, da je biskvit na višjem nivoju po okusu 😉
  • 120g bele moke za peko peciva ali navadne

Jaz najprej zmiksam jajca, sladkor in vanilijevo pasto kar skupaj. Jaz miksam v Thermomixu 10min na do 5 hitrosti z vstavljenim metuljčkom. Z navadnim mešalnikom ne šparajte pri hitrosti. Ko bo zmes lepa enotna in bo narastla zaradi dobro stepenih jajc je vredu. Takrat dodamo še moko ter jo počasi lepo vmešamo, nato še kakšno minutko z mešalnikom.

Zmes enakomerno razporedimo na pol in prelijemo v dva pekača.

Pečemo na 180stopinj celzija cca. 20 min. Jaz ga takoj neham pečt, ko postane malce zlat, ne čakam do rjavega 😉 Počakamo, da se ohladi in ga lepo vzamemo iz silikona ali odlepimo od peki papirja, namažemo z željeno kremo in prekrijemo z drugim. Jaz včasih biskvit še malo namočim s kakšnim kompotom ali rum z vodo ali sok, mleko,… Ni pa potrebno namakanje, če imate sočno marmelado ali kakšno kremo, ki se vpije v biskvit. Tokrat sem vse skupaj prelila s čokolado (stopljena čokolada božičkov- reciklaža in dodatek sladke smetane, da se lepše prelije in se ne strdi. Otroci lahko pomagajo in potresejo še s kokosom ali okrasijo in akcija….mmmmmmmnjamiiii.

Več Valentinovih receptov pa najdete tukaj >> VALENTINOVI SREČNI RECEPTI IN IDEJE

Bodite v srčkih, vaša srečna Tamara

Komentarji

comments

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.