PISTACIJA-KARAMELA CHEESECAKE torta #kotanyi

Ko sem delila ta cheesecake torto na storyih ste me prosili za recept. Zato sem ga spesnila tudi za vas 😉

Potrebujete:

1.del Karamelni cheesecake s pečenjem:

Piškotno/keksno dno>>

  • 200g piškotov/keksov
  • 100g stopljenega masla

Nadev>>

  • 400 g soft/cream cheese
  • 4 žlice kisle smetane ali maskarpone
  • 2 jajca velika
  • dodatek tekoč toffee ali karamela

Najprej pečemo na 200 stopinj celzija 10 min in nato na 150-160 stopinj še 40 minut. Ohlajamo v pečici dodatnih 10min in nato še na sobni temperaturi in nato v hladilniku čez noč.

2. del Pistacijev cheesecake brez pečenja:

brez piškotnega dna samo nadev >>

  • 400g soft/cream cheese
  • 150g sladke smetane za stepanje, ki jo lahko stepete v naprej, ampak ne do trdega in potem zmešate skupaj z vsem ostalim.
  • Dodatek namaz ali sirup pistacija ali pa dodate kar pistacije KOTANYI

Pustimo v hladilniku čez noč ali pa dobro uro v zmrzovalniku. Oba ohlajena in strjena dela cheesecake sestavimo skupaj. Vmes lahko premažete s karamelo, da se lepse povežeta oba dela.

Okrasili sta hčeri in to z marcipanom, ker ga ati/mož, ki je praznoval rojstni dan obožuje. Valjamo ga s sladkorjem v prahu z vanilijo KOTANYI, da se marcipan ne prime podlage. Posujemo s pistacijami KOTANYI in jih z valjarjem vtremo v marcipan. Izrežemo željene modelčke in okrasimo torto s pistacijami.

Postopek in način priprave je v videu >>

Komentarji

comments

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.