Včasih smo piknik sezono pričeli že marca, najkasneje aprila, zdaj pa je skoraj že junij, pa še kar ni pravega vremena za organizacijo celodnevnega piknika na prostem. Danes smo izkoristili prvo soboto po dolgem času, da je bil sonček vsaj do 14ure in spekli meso na žaru, zraven pa sem naredila res okusno in enostavno piknik solato. Zanjo je pomembno le, da uporabite dobre izbrane začimbe! Moj recept >>
Potrebujete:
- mlada in rdeča čebula
- paradižnik
- rumena in zelena paprika
- šparglji
- Kotanyi mediteranske začimbe
- Kotanyi sol z zelišči
- Kotanyi česen v mlinčku
- Kotanyi balzamični kis granatno jabolko
- Oljčno olje (priporočam ekstra deviško hladnostiskano Cuvee Jenko)
- Sezam Kotanyi
Priprava: Vse surove sestavine za solato narežemo in premešamo. Šparglje in malo mešane čebule solimo z zeliščno soljo in jih potresemo s sezamom Kotanyi in spečemo na žaru poleg mesa. Dodamo jih v solato in uživamo v okusih poletja >>
Pa slasten tek vam želim, srečna Tamara