Zaradi vodnega kamna imamo probleme doma že od nekdaj. Imeli smo že več filtrpv za vodo in je bilo bolje, ampak žal smo izvedeli, da ima večina teh filtrov dodatek različnih snovi, ki se za zdravje ne priporočajo. Zato sem šla v akcijo kako uredit, da bo naš kavni avtomat zdržal dlje in da ne bo vsak teden na koritu še več kamna,… Kavni aparati so namreč zelo občutljivi na trd kamen, zato smo kar nekaj časa uporabljali filter vrč, ki je kamen odvzel, žal pa je dodal okus vodi ter seveda sestavine, ki jih ni vredu piti. Zato se je iskanje nadaljevalo.

Nekega dne grem v trgovino in naletim na promocijo novosti patentirani v Sloveniji Kinetic reactor za čiščenje vode. Mislila sem, da je to tako drago, da si ne moremo privoščiti, kajti povedali so mi, da tega ne rabimo menjati, ni potrebe dokupovati ničesar, nič se ne polni, samo daš na pipo in rešen je problem s klorom, trdim kamnom, umazanijo, slabimi bakterijami ipd… Hmmmm. Potem pa le vprašam koliko pa to stane? 44eur pravi gospa. A 440 eur vprašam? 44eur ponovi. Vauuu. To pa je le 2 kratni nakup filtrov za vrč sem pomislila in že smo v plusu. Takoj kupim. Dobili smo tudi promocijski popust, ki sem ga bila še bolj vesela in ga zato na koncu bloga delim tudi z vami 🙂

STROKOVNA OBRAZLOŽITEV NA MOJA VPRAŠANJA O FILTRIH IN RAZLIKA S ČIŠČENJEM VODE S KINETIC REACTORJEM >> Vsi sistemi za filtracijo so do sedaj delovali po sistemu absorbcije (filtracije) ,katera je zaustavljala – zadrževala elemente tako dobre ,kot slabe v svojem filtracijskem telesu, kjer se skoncetrirajo bakterije in ostala nesnaga (leglo umazanije in bakterij), skozi katero teče voda za pitje. To pomeni , da tako imenovano leglo bakterij začne fermentirati in začnejo se izločati toksične snovi. Na splošno gledano je to lahko še bolj nevarno. Ko takšna toksičnost pride v stik s klorom se tvorijo stranski učinki , ki so še bolj nezdravi. Povzetek pravilne filtracije obstoječih sistemov je , da če bi želeli dober učinek z filtracijo bi bilo potrebno vsaj enkrat na teden zamenjati vložke ali tako imenovane kartuše , ki že predstavlja precejšen strošek na letni ravni. Absorbcijski sistemi so filtri za trde delce, filtri z aktivnim ogljem, reverzna osmoza, ultrafiltracija. Obstajajo sistemi tudi za spremembo vodnega kamna z magnetom , ki spreminja polariteto vodnega kamna , ampak ta sistem spremeni polariteto za samo določen čas in se zopet povrne v prvotno obliko. Takšen sistem ni nevaren za zdravje. Obstajajo tudi sistemi za uničevanje bakterij tako imenovane UV žarnice ali UV sterilizacija, ki delujejo po sistemu žarčenja ,ampak ti sistemi ne dosežejo celotno obdelavo vode in niso 100% na tem področju in tudi ti sistemi niso nevarni za zdravje, Najbolj so škodljivi sistemi s kemičnimi dezinfekcijskimi sredstvi, ki se dozirajo v vodo, čeprav trdijo , da to ni nič nevarno za zdravje , ampak že otroci v 4 razredu osnovne šole vedo kaj je dobro in kaj ne. Kinetična tehnologija je edina tehnologija , ki ne potrebuje nikakršne dodatne energije , dezinfekcijska sredstva  ,filtracijskih vložkov in podobnih stvari. Kinetična tehnologija potrebuje samo pretok vode , kjer izkorišča energijo pretoka vode in na ta način skoncentrira podtlak v kinetični komori , kjer se premagujejo kohezijske sile razpršene vode (prethodno razpršeno z hidrodinamično kavitacijo) in na ta način dobimo vodo s precej večjo površino (raztegnjeno),ki je na tekšen način precej bolj dostopna za obdelavo. Dejansko dobimo vodo že skoraj v obliki oblačka (v pretočnem momentu), kjer se ustvarja zelo visoka mikro oksidacija težkih kovin , odplinjevanje plinov v vodi. Zato se odplini CO2 in se ne more več ustvariti kalcitna oblika vodnega kamna, ampak aragonitna struktura , ki je precej bolj prijazna za uporabnike. Najbolj pomembno pa je, da s podtlakom v kombinaciji hidrodinamične kavitacije razvežemo koovalentne vezi molekul (oziroma skupke molekul) in posledično dobimo precej bolj zdravo vodo.

Pa da vam povem kaj se je pri nas zgodilo potem. Pride moja mami k nam v Ljubljano in pravi: ” Tamara vaša voda ima pa nekako boljši okus kot je bil včasih. A imaš kak nov filter?” Pa ji povem za Kinetic reactor, ki mu pravijo prečiščevalec vode in seveda ga takoj naročiva še zanjo. Oni imajo v Mariboru v Kamnici res slabo vodo, ki zelooo smrdi po kloru. Sedaj prvič po 10letih spet pijejo vodo iz pipe. Zato smo naročili še za pipo na morju, kjer je nasplošno slaba voda, tako da zdaj resnično pričnemo s projektom brez kupovanja plastenk vode in s tem rešimo 2 muhi na en mah 🙂 Kaj pravite? Super rešitev, ki je cenovno mnogo ugodnejša ter dobra za okolje in naš planet. Se nam pridružite?

Zaključek >> Naš kavni aparat je preživel in mi pijemo res okusno in zdravo vodo, ki jo z veseljem damo otrokom, ki pravijo, da je ta voda bolj mehka. Hmmm, mogoče pa res. V podjetju, kjer so naredili ta patent pravijo, da ta občutek mehkobe vode drži in da celo pri porabi vode privarčujemo 30%, če imamo na pipi Kinetic reactor.

Komentarji

comments

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.