MAHARAJA v Ljubljani #indijska #nepalska #restavracija #recenzija #foodblog #restaurantblogger

Obožujem različno začinjeno hrano, zato sem tudi ambasadorka Kotanyi začimb 🙂 Najbolj pa imam rada Indijsko hrano. Res, da pekočine ne prenašam tako dobro kot Indijci (ostajam pri 2), ampak okusi so fantastični. Najboljša jed zame je chicken tikka masala. Jedla sem jo že v ogromno različnih indijskih restavracija, ampak tukaj pa je prepričala ne le mene , ampak tudi mojega moža 😉 Zraven si vedno naročim nan kruh s česnom, zdaj pa smo vzeli tudi maslenega zaradi otrok, nekaj približka nuggetsov s čičerikino moko za naše mladiče, govedino po nepalsko, ki pa me je prepričala in me zasvojila 😉

Tako da od zdaj naprej imam novo fav. jed tudi v Nepalski kuhni 😉 Seveda brez tandoori perutničk ne gre, pa njihovi testeninski cmočki z različno zelenjavo in piščancem, zelenjavni riž s kurkumo in ostalimi začimbami,.. V glavnem zraven naročite nujno njihov kabarnet shiraz, ki res paše zraven in za otroke mangov sok. Za sladico pa žal ni bilo nič zame, ker je vse brez čokolade, ampak, ko sem pa probala njihovo kokosovo rezino, sem ugotovila, da čokolade sploh ne rabim 😉 Vauuuu.

Otroci pa so seveda uživali v ledenih strnjenkah pistacije in manga, ki so podobni sladoledu. Več v videu >>

Res uživam v novih in drugačnih okusih, zato si želim, da tudi otrokom prikažemo različno kulturo in kuharijo skozi hrano. Indijsko-nepalska kuhinja v Maharaji nas je navdušila tudi zaradi dogodivščine (Isabella pravi zaradi pustolovščine ;)) , ker smo sedeli na tleh in lahko smo jedli tudi z rokami 😉 Zanimivo za otroke in bolj brezskrbno za nas 🙂 V glavnem še pridemo Maharaja. Super ekipa ste!

P.s. to ni plačana objava, je le opis našega doživetja in okusov.

Če pa bi kdo želel pripraviti mojo verzijo Tikka masale pa je recept tukaj >> TIKKA MASALA PO MOJE ali MASALA KOTANYI IZI

Komentarji

comments

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja