• Potrebujemo:
  • 2/3 jajca
  • 2 žlici kokosovega sladkorja
  • 250g moke
  • 50g kokosove moke
  • 1 pecilni prašek
  • 300ml kokosovega napitka (mleko)
  • nekaj žlic kokosovega olja
  • lističe mandljev
  • Rafaelo kroglice
  • Vanilijev puding (skuhate ga s 400ml kokosovega mleka in žlico kokosovega sladkorja)

Priprava:

Dobro stepemo jajca (lahko brez sladkorja, saj bomo dodali kokos, čokoladice, rafaelo,…), dodamo olje in mleko, nato pa zmešano moko, kokosovo moko in pecilni prašek. Dobro premešamo in maso damo v silikonski pekač srčki. V ene sem dodala čokoladice in rafaelo kroglice, na druge pa sem posula mandljeve lističe.

rafaelo-srckiPečemo cca. 15minut na 180-200 stopinj celzija – odvisno od pečice. Polovico srčkov lahko postrežemo tudi še tople, na posteljici iz kokosovo/vanilijevega pudinga. Ob postrežbi posujemo še s kokosom, kokosovim čipsom in srčki, da bo sladica na krožniku izgledala lepo.

rafaelo-srcki-puding

Drugo polovico ohladimo in jih v že kuhan in malo ohlajen puding potopimo, nato pa jih posujemo še s kokosovo moko.

rafaelo-srce-kokos

Rafaelo srčke damo v hladilnik in jih ponudimo ob kavici, šampanjčku, ob kakavu za otroke,…

taraisa-valentin-17

Enostavno dobro 😉 Sladek Valentinov tek vam želimo, Fortunčki *** 

Več idej in receptov  > VALENTINOVO

Komentarji

comments

Comments are closed.