Jaz nisem ravno najbolj srečna, če je za jest samo juha oz. enolončnica. Sem bolj za glavne jedi, ampak tokrat so mi v Kotanyi postavili izziv za krepko juho, ki je lahko enolončnica oz. tokrat ne bo iz enega lonca, ampak bo taka dobra zimska juhica, ki je vse v enem. Z juhami se lahko tudi postimo, se prečistimo,.. Zato sem naredila poizkus iz meni najljubše juhe, ki je seveda goveja juhca, ampak tokrat z Azijskim pridihom. Ker je bil poizkus uspešen, recept delim z vami.
A poznate Tajske piščančje juhe in Vietnamske goveje juhe Pho? No, ta recept je mešanica teh dveh in seveda nam vedno najljubše Slovenske goveje juhice.
KAJ POTREBUJETE in PRIPRAVA >>
V mrzlo vodo (cca.1,5-2l oziroma , da prekrije meso, zelenjavo,..) damo >>
1 korenček rumen (narezan na kocke)
3 korenčki oranžna (1 narezan na kocke in 2 cela)
1 vejica peteršilja (pol svežega za na konec)
1 majhen košček koren peteršilja
1 majhen košček koren zelene
1 majhen por (polovico na trakce)
1 manjša čebula (prerezana na pol in popečena na oljčnem olju Jenko)
4 stroke česna (popečeni na oljčnem olju Jenko)
1 manjši kos ingverja (prerezanega na pol in popečena na oljčnem olju Jenko)
Vse skupaj kuhamo 1uro pri rahlem vretju 100+stopinj. Vmes lahko umaknemo penico in nato dodamo še >>
2 lovorjeva lista
1 palčka cimeta
1 žlica zeleni celi poper
1 žlica koriandrovih semen
1 žlica janež celi
1 žlica črne in/ali navadne cele kumine
1 žlica klinčkov
sol po okusu (vsaj 2 veliki žlici himalajske ali sol z ingverjem ali navadno,..)
In vse skupaj kuhamo še dodatno urco.
Med kuhanjem juhe lahko v drugem loncu skuhamo korenček, ki je narezan na kocke in ko jih vzamemo iz vode dodamo v vrelo vodo še >>
Pa Srečen Tek vam želim * Tamara
Poglejte video za lažjo razlago postopka kuhanja in strežbe >>