GOVEJA JUHCA Z AZIJSKIM PRIDIHOM #kotanyi #enolončnica #juha #beefsoup

Jaz nisem ravno najbolj srečna, če je za jest samo juha oz. enolončnica. Sem bolj za glavne jedi, ampak tokrat so mi v Kotanyi postavili izziv za krepko juho, ki je lahko enolončnica oz. tokrat ne bo iz enega lonca, ampak bo taka dobra zimska juhica, ki je vse v enem. Z juhami se lahko tudi postimo, se prečistimo,.. Zato sem naredila poizkus iz meni najljubše juhe, ki je seveda goveja juhca, ampak tokrat z Azijskim pridihom. Ker je bil poizkus uspešen, recept delim z vami.

A poznate Tajske piščančje juhe in Vietnamske goveje juhe Pho? No, ta recept je mešanica teh dveh in seveda nam vedno najljubše Slovenske goveje juhice.

KAJ POTREBUJETE in PRIPRAVA >>

V mrzlo vodo (cca.1,5-2l oziroma , da prekrije meso, zelenjavo,..) damo >>

  • 600g govedine s kostjo (predlagam lep kos bočnika, ki ima v sredini kost)
  • Priporočam nakup paket jušne zelenjave (vse kar narežemo na kocke skuhamo posebej in dodamo na koncu, ostalo se kuha v juhi – Glej video):

1 korenček rumen (narezan na kocke)

3 korenčki oranžna (1 narezan na kocke in 2 cela)

1 vejica peteršilja (pol svežega za na konec)

1 majhen košček koren peteršilja

1 majhen košček koren zelene

1 majhen por (polovico na trakce)

  • Nato še ostala zelenjava, ki jo prej popečemo v ponvi:

1 manjša čebula (prerezana na pol in popečena na oljčnem olju Jenko)

4 stroke česna (popečeni na oljčnem olju Jenko)

1 manjši kos ingverja (prerezanega na pol in popečena na oljčnem olju Jenko)

Vse skupaj kuhamo 1uro pri rahlem vretju 100+stopinj. Vmes lahko umaknemo penico in nato dodamo še >>

  • Glavno stvar, ki pa so ZAČIMBE KOTANYI, ki jih prej popečemo v ponvi 3-5min, da zadišijo, nato jih dodamo v filter vrečko/posodico,..in v juho:

2 lovorjeva lista

1 palčka cimeta

1 žlica zeleni celi poper

1 žlica koriandrovih semen

1 žlica janež celi

1 žlica črne in/ali navadne cele kumine

1 žlica klinčkov

sol po okusu (vsaj 2 veliki žlici himalajske ali sol z ingverjem ali navadno,..)

In vse skupaj kuhamo še dodatno urco.

Med kuhanjem juhe lahko v drugem loncu skuhamo korenček, ki je narezan na kocke in ko jih vzamemo iz vode dodamo v vrelo vodo še >>

  • Instant riževe rezance-nudle za le 3 minute in nato vse skupaj postrežemo.
  • Na koncu pa vsem ljubiteljem malo pekočega okusa, potresemo juho še s sveže mletim čilijem z morsko soljo v mlinčku Kotanyi

Pa Srečen Tek vam želim * Tamara

Poglejte video za lažjo razlago postopka kuhanja in strežbe >>

 

 

 

 

 

Komentarji

comments

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja