Sestavine za 6 oseb:
30g oljčnega olja Jenko
150g čebule
2 stroka česna
100-200g rdeče paprike
540 g Pradižnik pasata Valfrutta
500g mletega govejega mesa ali 2 velika korenčka
1 mesna/zelenjavna kocka – opcijsko
1 ščepec mlete kumine Kotanyi
sol in poper sveže mlet mlinček Kotanyi – po okusu
1/2 žličke suhega čilija Kotanyi (p.s. obožujem Kotanyi mlinček čili z morsko soljo, ki ni premočan in doda super okus)
150g graha Valfrutta kuhanega na sopari
150g čičerike kuhane na sopari
300g fižola Valfrutta kuhanega na sopar
Priprava:
Dodamo oljčno olje, sesekljano čebulo, česen, narezano rdečo papriko in podušimo, nato dodamo še meso ali menjamo meso s korenčkom narezanim na majhne koščke in vse skupaj dušimo 5 minut, nakar dodamo še začimbe in Pasato Valfrutta. Kuhamo cca. 30minut, nato potresemo s fižolom in grahom kuhanim na sopari Valfrutta, začinimo po okusu, premešamo in pustimo še 5minut, da se vse skupaj poveže, segreje.
Namig:
Postrezite s sveže nasesekljanim koriandrom ali peteršiljem in dodajte riž, pelo polento ali kruh. Pa dober tek!
Kuhanje v Thermomixu:
Vse juhe in omake, golaže, mineštre in seveda tudi ta chili con carne, najraje kuham v Thermomixu, kajti je res boljše, kuhano v lastnem soku, nič zažgano, ne rabiš mešat, zraven imaš čas narediti še kaj drugega in seveda je hitreje. Najprej dodamo čebulo, paradižnik, česen in papriko in nam vse zmelje, nič ne rabim rezat, nato se kuha 5-10 minut, se doda meso in kuha dodatnih 10min, ko dodamo še zelenjavo kuhano na sopari valfrutta, da se 5 minut greje zraven preostalega in že lahko postrežemo 😉 Če koga zanima Thermomix kuhanje, mi lahko piše na info@toplotne-rpalke-imar.local in se dogovorimo za degustacijo. Pa srečno, Tamara