KOROMAČEVA KREMNA JUHCA #izi #thermomix

Tokrat sem z mojim najboljšim šefom kuhinje po imenu Thermomix in najboljšimi začimbami Kotanyi, naredila eno res izi in njami kremno juhco.

Za 4 krožnike potrebujete:

1 velik koromač

1 krompir

1 veliko bučko

1 majhno bučko

1 strok česna

600-800ml tekočine (jušna osnova ali voda + kocka ali mešano s smetano, mlekom, kokosovim mlekom,..)

oljčno olje (priporočam extra deviško hladnostiskano Slovensko Jenko – Leccino)

bučno olje Kocbek

ZAČIMBE KOTANYI > sol, beli poper v mlinčku, janež, kumina, čili v mlinčku KOTANYI

oljčno dimljeno olje Jenko

P.s. tisti , ki imate Thermomix je program/recept kuhe lahko enak kot za porovo juhco 😉

Priprava:

Gomolj koromača, česen in olupljen krompir zrežemo na kose in sesekljamo v Thermomixu ali kakšnem drugem sekljalniku. Dodamo oljčno olje (lahko tudi žlico masla) in nekaj minut podušimo in zalijemo z jušno osnovo (1kocka za juhe+pol litra vode+2dcl mleka-lahko kososovo ali brez laktoze ali smetano). Nato dodamo veliko bučko, ki jo prej olupimo in olupke dodamo na soparnik poleg male razrezane bučke. Solimo, popramo z belim poprom in vse skupaj kuhamo cca. 20 minut. Dlje počasi kuhamo boljša juhca bo. Zato jaz obožujem Thermomix, ker sam meša in se nič ne prismodi in je temperatura enakomerna ves čas kuhe,.. Na koncu vse skupaj zmiksamo v gladko kremasto juhico, ki ji dodamo še začimb po okusu (npr. janež in/ali kumina in čili) in postrežemo s soparjenimi bučkami in olupi/trakci bučk.

Nujno prelijete z bučnim oljem in mi imamo radi še dodatek oljčnega dimljenega olja Jenko, mlet suh čili ter sesekljano zelenje koromača.

P.s. Juha je primerna tudi za bolnike abdomna, če pa jo naredite brez dodanih začimb, pa jo lahko postrežete tudi dojenčku, ki ga uvajate v trdo prehrano!

Mmmmmm, okusno, lokalno in zdravo 🙂

Zraven priporočam še kakšen sveže pečen pirin kruhek in popolna večerja je pripravljena. 

Če si želite spoznati Thermomix, mi pišite na info@srecna.si. Sem vam na voljo!

Srečen tek, vaša Tamara

 

Komentarji

comments

Comments are closed.