POTREBUJEMO:

  • 3 kozarce moke
  • 1 pecilni prašek
  • 1 svetlo ali temno pivo (malo pivo 3,3dcl)
  • malo sladkorja
  • malo soli
  • pest pražene čebule (Kotanyi)
  • 1 kranjska klobasa

pivskikruhki

PRIPRAVA:

Zmešamo moko, sol, sladkor in pecilni prašek, dodamo pivo in premešamo v lepo enakomerno zmes. Dodamo še na majhne koščke narezano Kranjsko klobaso (lahko jo prej malo popečemo) in pest pražene čebule. Mešanico damo v silikonski pekač ali v košarice za mafine. Pečemo na cca. 200 stopinj 30min.

NAMIG:

V zmes lahko dodamo tudi hrenovke ali klobasice ovite s slanino ali/in kocko sira.

Postrežemo tople ali hladne zraven piva.

DOBER TEK**

Želiš dostopati do zadnjih objav in biti na tekočem? Sledi nam na Instagramu!

Sorodni članki