SESTAVINE:
PRIPRAVA:
Na oljčnem olju popečemo česen in šarlotko, dodamo na kose narezano bučo in sladek krompir, premešamo in popražimo še vse skupaj. Dodamo jušno osnovo, da prekrijemo “zelenjavo”, začinimo po okusu. Ko sta krompir in buča mehka zmiksamo s paličnim mešalnikom ali kakšnim mikserjem. Lahko dodamo malo smetane za kuhanje ali kisle smetane ter žlico bučnega olja. Premešamo in postrežemo s semeni in krutoni, ki jih popečemo in prelijemo z bučnim oljem.
SESTAVINE:
PRIPRAVA:
Na kokosovem olju popečemo na koščke narezano sladko čebulo, masleno in hokaido bučo, koromač (beli del, zelenje pustimo za zelišče pri postrežbi) in sladek krompir. Zalijemo z jušno osnovo, dodamo začimbe po okusu (jaz dam malo kurkume in ingverja v prahu, poper in sol). Ko so sestavine kuhane zalijemo s kokosovo smetano ali mlekom ter zmiksamo s paličnim mešalnikom. Postrežemo lahko z dodatkom smetane (jogurtovo, kokosovo,..), s sveže mletim črnim poprom in koromačevim zelenjem.
Lepe praznike in dober tek želim***
Recept za mojo > SREČNA BUČNA JUHCA