SREČNA KREMNA JUHCA #kotanyi #thermomix #jenko

Tokrat vam podam recept za enostavno a zelo okusno kremno juhco, ki nas bo pogrela v teh mrzlih jesenskih dneh.

Za cca. 6oseb potrebujete:

1 belo cvetačo

1 zeleno cvetačo

1 koromač

1 do 2 krompirja

1/2 do 1 bela čebula

1-5 strokov česna

Kotanyi začimbe v mlinčku ( beli poper, mediteranske začimbe, sol z ingverjem, čili z morsko soljo ali mešanica začimbe Toscana s paradižniki )

Oljčno olje Jenko Belica in dimljeno oljčno olje Jenko 

Priprava:

Na oljčnem olju podušimo čebulo in česen, nato dodamo očiščeno belo cvetačo, beli del koromača in krompir. Vse skupaj sesekljamo ter podušimo. Zalijemo z vodo ali jušno osnovo, ki jim dodamo začimbe Kotanyi po okusu ( beli poper, mediteranske začimbe, sol z ingverjem ali  sol z zelišči ). Kuhamo cca. 20minut. Zeleni del stebla koromača narežemo na kolobarje, ter očistimo zeleno cvetačo ter rakce. Damo v Varoma posodo in kuhamo na sopari nad juho, vse skupaj cca. 5 minut (odvisno od soparnika). Namig : Zelenje od koromača nasesekljamo in dodamo nad zelenjavo in rakce, potresemo s soljo z zelišči in prelijemo z oljčnim oljem, da bo zelenjava še okusnejša.

Ko je konec kuhe, soparnik odstranimo, juho pa zmiksamo ( Thermomix postopno do 10 cca. 30sekund ). Dobimo enakomerno kremasto juhco, ki jo lahko še do-začinite. Jaz jo najprej postrežem, dodam soparjeno zelenjavo in prelijem z dimljenim oljčnim oljem Jenko ter potresem s Kotanyi Toscana začimbo ali za odrasle z mlinčkom čili s soljo. Njami! P.s. to jedo tudi otroci, ki sicer ne marajo zelenjave 😉

Namig: lahko dodate tudi sladko smetano med kuho ali pa na koncu postrežete s kislo smetano za še bolj poln okus. Nekateri obožujejo v to juhco tudi curry začimbo in dodatek kokosovega mleka/smetane.

Skreirajte svoj okus juhice. Lahko pa naredite še eno temnejšo ali oranžno juhco in jo postrežete kot umetnost na krožniku. Gostje in otroci bodo navdušeni 😉 Pa dober in zdrav tek vam želim, srečna Tamara

Video:

 

Komentarji

comments

Comments are closed.