Za 4 osebe potrebujemo:
100g bele fižole Valfrutta
100g rjave fižole Valfrutta
100g čičerike Valfrutta
100g mediteranske solate Valfrutta
1 pomaranča
5 sušenih paradižnikov
50g kaper (lahko iz soli ali vložene)
1 pest sesekljanega svežega peteršilja
Sesekljan pečen ali vložen česen po okusu
Extra deviško oljčno olje Jenko
Groba sol z ingverjem v mlinčku Kotanyi
Priprava:
Pripravimo preliv: Ožamemo oranžo in nastrgamo polovico njene lupine. Nato sesekljamo sušene paradižnike, kapre, peteršilj in po okusu še dodamo sesekljan česen. Vse skupaj premešamo skupaj z nekaj žlicami extra deviškega oljčnega olja, nekaj kapljicami oljčnega olja s pomarančo in začimbami po vašem okusu.
Odcedimo fižol, mediteransko zelenjavo in čičeriko Valfrutta kuhane na sopari ter vmešamo v preliv.
Ta jed je lahko kot predjed ali priloga k kakšni ribi ali mesu. V primeru, da dodamu tej mešanici še paradižnikove koščke z baziliko Valfrutta in primešamo še konzervo tune je to super malica za v službo. Če pa dodamo malo sveže zelenjave (paradižnik, paprika, mlada čebula, rdeča čebula, rukola, zelena solata , radič,..) je lahko ta jed tudi mešana solata.
V mesecu juniju ste lahko to jed tudi okusili v različnih koncih Slovenije, ko smo imeli Valfruttine promocije. Če nas niste uspeli obiskat tokrat, se vračamo spet jeseni z novimi okusnimi, zdravimi in hitro pripravljenimi jedmi in recepti.
Pa srečen in svež tek vam želim, Tamara