SVEŽA STROČNA PREDJED #valfrutta #izi #degustacije

Poleti je najboljša rešitev hitro pripravljena, sveža in seveda okusna hrana. To je po navadi zelenjava, sadje in enostavno, hitro pripravljene jedi. Tokrat vam podam idejo za eno super poletno predjed, ki jo lahko postrežemo tudi kot prilogo kakšni dobri ribici ali pa kot solato.

Za 4 osebe potrebujemo:

100g bele fižole Valfrutta

100g rjave fižole Valfrutta

100g čičerike Valfrutta

100g mediteranske solate Valfrutta

1 pomaranča

5 sušenih paradižnikov

50g kaper (lahko iz soli ali vložene)

1 pest sesekljanega svežega peteršilja

Sesekljan pečen ali vložen česen po okusu

Extra deviško oljčno olje Jenko 

Oljčno olje s pomarančo Jenko

Groba sol z ingverjem v mlinčku Kotanyi

Pisan poper v mlinčku Kotanyi

Priprava:

Pripravimo preliv: Ožamemo oranžo in nastrgamo polovico njene lupine. Nato sesekljamo sušene paradižnike, kapre, peteršilj in po okusu še dodamo sesekljan česen. Vse skupaj premešamo skupaj z nekaj žlicami extra deviškega oljčnega olja, nekaj kapljicami oljčnega olja s pomarančo in začimbami po vašem okusu.

Odcedimo fižol, mediteransko zelenjavo in čičeriko Valfrutta kuhane na sopari ter vmešamo v preliv.

Ta jed je lahko kot predjed ali priloga k kakšni ribi ali mesu. V primeru, da dodamu tej mešanici še paradižnikove koščke z baziliko Valfrutta in primešamo še konzervo tune je to super malica za v službo. Če pa dodamo malo sveže zelenjave (paradižnik, paprika, mlada čebula, rdeča čebula, rukola, zelena solata , radič,..) je lahko ta jed tudi mešana solata. 

V mesecu juniju ste lahko to jed tudi okusili v različnih koncih Slovenije, ko smo imeli Valfruttine promocije. Če nas niste uspeli obiskat tokrat, se vračamo spet jeseni z novimi okusnimi, zdravimi in hitro pripravljenimi jedmi in recepti. 

Pa srečen in svež tek vam želim, Tamara 

Komentarji

comments

Comments are closed.