Vsi, ki me spremljate veste, da sem predana svetu začimb in sem prav vesela, ko lahko obiščem Kotanyi, ker vedno pravim, da pridem v moja začimbna nebesa 😉
Tokrat vam zato napišem nekaj o Kotányi, ki je uspešno avstrijsko družinsko podjetje z več kot 137-letno tradicijo. Vodi ga Erwin Kotányi, ki predstavlja že četrto generacijo družine: »Zelišča in začimbe so strast naše družine že več kot stoletje. S ponosom se spominjamo vseh 137 let naše zgodovine in se hkrati zavedamo, da nas naša bogata preteklost opominja tudi na to, da podjetje vodimo odgovorno in z mislijo na prihodnje generacije.«
Ob 135-letnici je bila izdana ‘omejena izdaja’ – premium linije izdelkov, Erwin Kotányi Selection, ki nam jo je na Dunaju predstavil sam gospod Erwin Kotányi. Erwin Kotányi je 100 let po ustanovi prvega mlina paprike komaj 24-let star, prevzel podjetje, katerega lastnik je še danes.
Danes Kotányi posluje v več kot 20 državah sveta in zaposluje blizu 600 ljudi. V večini izmed držav, v katerih je prisoten, je vodilni proizvajalec začimb in zelišč na lokalnem trgu, tudi po zaslugi nenehnega stremljenja h kakovosti ter vlaganja v razvoj.
Kot kaže, se strast in navdušenje nad začimbami v družini Kotányi prenaša iz roda v rod. Tudi Erwin Kotányi je namreč strasten ljubitelj arom in pravijo, da sam skrbno bedi nad polji sladke paprike, ki mu je tako kot njegovemu pradedu še posebej pri srcu. Nekoč je izjavil: »Zame je vedno znova prav poseben izziv, da izberem le najboljše začimbe iz celotne svetovne ponudbe.«
Zanos Janosa Kotányija pa niso podedovali le njegovi potomci, temveč tudi vsi zaposleni, ki skrbijo, da se v izdelkih Kotányi uporabljajo le najboljše surovine. Imejte to v mislih, ko si boste naslednjič začinjali juho s sveže mletim črnim poprom iz Vietnama ali pa pekli vanilijeve rogljičke s pravo bourbonsko vanilijo z Madagaskarja. Izvor začimb in zelišč ima namreč pomembno vlogo pri njihovi kakovosti kot tudi identiteti podjetja. Vsako območje pridelave je skrbno preizkušena stalnica, ki ji sledijo že vrsto let in temelji na vzpostavljenem zaupanju.
Več na www.kotanyi.si
Moje srečno začinjene jedi pa najdete >> SREČNO ZAČINJENO ali KOTANYI
Srečno začinjeno kuho vam želim, vaša Tamara