Okusna zelenjava za na žar. Dobro začinjena zelenjava prelita z dobrim oljčnim oljem ter dim žara naredijo res vrhunsko zelenjavo, ki jo lahko postrežemo vegetarjancem ali pa za prilogo k mesnim ali ribjim jedem.
ZELENJAVA ZA ŽAR:
bučke
šparglji
mlada čebula, rdeča čebula in srebrnak (sladka čebula)
barvna paprika
paradižnik ali češnjevec
česen
sol z zelišči ( ali grobo mleta sol, bazilika, origano, česen in rožmarin )
hladno stiskano deviško oljčno olje
krušne drobtine
Vse položimo na pladenj za peko na žaru. P.s. jaz jih kupujem kar za enkratno uporabo, da imam manj umivanja kasneje 😉 Začinimo s sesekljanim česnom in soljo z zelišči, prelijemo z olivnim oljem in potresemo krušne drobtine, ki naredijo zelenjavo še bolj hrustljavo! Na žar lahko položimo že takoj na začetku, kajti visoka temperatura ognja bo vredu zapekla zelenjavo in naredila se bo super omakca na dnu pekača. P.s. lahko dodamo še kakšno drugo nam ljubo ali sezonsko zelenjavo.
Resnično izi in okusna priloga k ribam ali mesnim dobrotam iz žara. Pa dober piknik tek želim***
Več: MORSKI PIKNIK