MASALA KOTANYI #izi

Obožujem indijske jedi, ampak najraje grem kar v kakšno Indijsko restavracijo in si jed naročim. No, tako je bilo do zdaj, ko sem delala mešanico masala sama in mi je vzelo preveč časa. Pred kratkim pa sem ugotovila novost na trgovskih policah in to je Garam Masala mešanica zečimb Kotanyi. Res pa je, da če naredite mešanico sami je ta bolj vaša in posebna. Zato z vami delim oba recepta. En za Garam Masalo, ki jo naredite sami in eno na izi 😉

Sestavine za začimbno mešanico :

  • 2 žlici črnega popra v zrnju Kotanyi
  • 2 žlici koriandrovih semen Kotanyi
  • 1 žlica črne kumine (lahko pol navadne in pol črne) Kotanyi
  • pol žlice muškatnega oreščka Kotanyi
  • pol žlice cimeta Kotanyi
  • 1 žlica kurkume Kotanyi
  • malo kajenskega popra Kotanyi
  • 1 žlica suhih listov koriandra Kotanyi

To vse skupaj zmeljete v prah ali pa enostavno uporabite kar mešanico začimb Garam Masala Kotanyi. 

Ostale sestavine:

  • zelenjava ( 1 korenček, 1 bučka, malo rdeče, zelene in rumene paprike, strok česna, šarlotka)
  • 500g piščančjih prsi v koščkih začinjenih s soljo (za vegi to izpustite in daste več zelenjave)
  • 500 g konzerviranega paradižnika v koščkih in/ali pasate
  • 100g jogurta in/ali kisle smetane Namig: lahko dodaste tudi malo kokosovega mleka za dodatni okus
  • 2 žlici masla
  • ščep sladkorja
  • sol po okusu

Priprava (video priprave je spodaj)

  1. Najprej na hitro podušimo/popečemo vso zelenjavo v kockah
  2. Dodamo paradižnik v konzervi, jogurt in premešamo ter pokuhamo vse skupaj 5minut
  3. Nato dodamo še meso v kockah ter izbrano začimbno mešanico in kuhamo vse skupaj cca. 15minut (vTthermomixu 6minut). S tem naredimo zdravo jed, ker mesa ne “žgemo” ampak se le kuha v omaki in lastnem soku.
  4. Ko je končano probajte in dosolite, če želite. Dodajte še kakšna sveža zelišča > koriander ali peteršilj in potresite po jedi na krožniku.
  5. Postrezite s kuskusom, ki je narejen v manj kot 5 minutah. Kuskuh začinite s kurkumo in soljo Kotanyi, malo extradeviškega hladnostiskanega oljčnega olja Jenko Belica in zalijte s prevreto vodo. Premešajte in pustite pokrito nekaj minut.

Pa srečen tek vam želim, vaša Tamara

Na instagram story kuham skoraj vsak dan z vami tudi v živo. Me že spremljate? INSTAGRAM #TAMARAFORTUNA  Hvala da me spremljate <3 

 

 

 

 

Komentarji

comments

Comments are closed.