Naša družina Fortuna resnično ne meče vstran nobene hrane. Vse imam pod nadzorom, da rok ne preteče, da se poje ostala hrana, kuham vedno za toliko ljudi kot je dogovorjeno, ampak kljub temu včasih hrana tudi ostane. Te ostanke zato z veseljem “recikliram” in iz njih naredim novo pisano srečno polnovredno jed, ki zadovolji brbončice tudi mojemu možu, ki je zelo razvajen glede okusov ter mojima hčerama, ki sta v fazi, da večino hrane ne jesta ;))) Zato danes z vami delim reciklažo kruha na malo drugačen način. Upam, da vam je recept všeč in da ga boste kdaj uporabili.
SESTAVINE:
1-2 bageti (star kruh – Lidl bageta s semeni in navadna)
1 pest pistacij (olupljenih in zmletih Lidl)
1 pest cvrte čebule (zmleta Lidl)
1/2 dcl mleka
2 jajca M/L
13 prepeličjih jajc ali manjša kokošja jajca
1 zavitek dimljene sušene Schwarcvaldske šunke Lidl Baroni
1 zrel avokado
1 pest sesekljanega svežega drobnjaka
maslo
peki papir
PRIPRAVA:
Kruh narežemo na majhne koščke, mu dodamo malo več kot polovico zmletih pistacij in cvrte čebule, polovico sesekljanega drobnjaka, mleko in 2 večja jajca.
Vse skupaj dobro premešamo in oblečemo polnjen avokado s trdo kuhanim jajcem. Hlebček položimo na peki papir, ga potresemo s pistacijami in čebulo ter dodamo maslo.
Preostanek kruhove mase nadevamo v pekač za mafine. najprej sušena šunka, nato kruhova masa, potresemo s preostankom mletih pistacij in čebula in vse skupaj pečemo na 200 stopinj cca. 10 minut.
Naknadno v na pol pečene mafinčke dodamo še majhna jajčka in pečemo še cca. 5minut. Peka je odvisna od pečice in seveda od željene zapečenosti kruha in jajca. Mi imamo radi, da je jajce še mehko in se rumenjak razlije.
Postrežemo lahko kot prigrizek za goste ali za malico družini. Moji hčeri obožujeta mini kruhove mafinčke na 101 način. Glede nato, da pa mamice želimo dati otrokom bolj zdrave prigrizke, pa je polnjen avokado prava izbira.
Tako, jaz sem vam podala idejo, vi pa se prepustite lastni kreativnosti in reciklirajte kruh po svoje. Verjemite mi, da boste naredili super kreacije in vsi boste imeli srečni tek 😉 Obljubim, da vas bom z idejami in recepti osrečevala še naprej <3 Seveda je še nekaj reciklaž kruha že na mojih blogih in to s ćemažem in šparglji , ki pomladi pokukajo na plano  >> Kruhova rulada s čemažem in šparglji 

[HRANA NI ZA TJAVENDAN] ♻️  V četrtek 12.4. 18 vas že čaka prvo glasovanje med 4 recepti iz ostankov hrane, ki jih pripravljamo blogerke 220 stopinj poševno, Srečna.si, Maminamaza.si in Our way everyday. ?? Med vsemi, ki boste glasovali za svoj najljubši recept, bodo vsak teden izžrebali 3 nagrajence, ki jim bodo podarili paketke BIO izdelkov! ? Srečno vam želim, vesela pa bo seveda tudi vašega glasu >> TUKAJ  😉 <3 

Komentarji

comments

Comments are closed.