MESNI SUŠI #sushi #kotanyi

Moj favorit med “sušiji” pa je mesni, ki ga po navadi delam tako da ovijem čevapčiče s slanino 😉 Malo za šalo in malo zares, pa sem tokrat naredila suši v algi z Ave dolgimi leskovačkimi čevapi, ki so zelo okusni že sami po sebi .

V sredino čevapčičev sem dala paličice paprike in ji potem popekla na ponvi. Riža nisem kisala, ampak sem ga le začinila s Kotanyi začimbami (zgoraj slika) s soljo z zelišči in ingverjem ter dodala malo jalapeno čilija. Nato sem alginim listom dodala sloj riža in nanj namazala omakco, ki po barvi spominja na ingver z wasabijem,..: Popekla sem mlado čebulo in rumeno papriko ter dodala malo kuhanega riža in žlico domače kisle smetane, začinila in spasirala-zmiksala.

Nato so na vrsti čevapčiči, vse skupaj zavijemo, narežemo in postrežemo 😉

Za probo sem izdelek odnesla mojim bivšim #MasterChef sotekmovalcem-prijateljem. Alenu je bil mesni “suši” zelo všeč, Maja pa je raje naredila “popravo” svojega sušija, zaradi katerega je izpadla iz tekmovanja 🙁 Menim, da ji je zelooo uspelo 🙂 Njen domač suši in izkušnja: MASTERCHEF Maja-slovo.

Komentarji

comments

Comments are closed.