Riž skuhamo po navodilih na embalaži in ga ohladimo. Jaz ga kuham tudi v Thermomixu na sopari in v vodo dodam zelščno sol Kotanyi, zato je še boljši. Ko je riž še malo topel ga kisamo z riževim kisom. Nato ga na tanko razporedimo na algo (lahko po sredini ali na začetku alge,..odvisno kako debel in kakšen izgled sušija želimo,..). Pazimo le, da je na vsaki strani kakšen dober cm alge brez riža, da se rolca lepo zalepi skupaj! Dodamo še kakšno nam ljubo omakco (mešanice za suši, ingver, wasabi + majoneza,…), nato ribo ter zelenjavo. Zavijemo rahlo, a kljub temu dovolj močno, da se vse skupaj sprime in je rola lepa in se kasneje lepo razreže. P.s. vaja dela mojstra. Te slikce so od mojih “prvih” poskusov, tako da boste vedeli kaj pričakovat, ko se dela na hitro, prvič oz. z otroci vred ;)))

NASVET: Če vam ostane kaj lososa lahko naredite tatarca ali pa ga kar narežite na lepe kocke, prav tako avokado in korenček ter začinite s Kotanyi mlinčkom sol z zelišči in ingverjem. Super osvežilno in njami dobro 😉

Jaz rada suši postrežem z omakico – mešanica wasabi paste in soyine omakce ter ob strani dodam še koščke vloženega ingverja.

NASVET mojstrov sušija: ribo lahko “mariniramo” 2 dni pred uporabo v soli in sladkorju (vse imamo v zaprti posodi v hladilniku). S tem je riba lepo “uležana” in okus je še polnejši. Jaz pa sem že prakticirala mariniranje lososa in tune v terijaki ali soyini omakci in je bilo prav tako top 😉

KJE KUPITI SESTAVINE? Alge, kis, ingver ipd. lahko kupite npr. v Leclerku ali pa ceneje v kakšni akciji Lidla, ko je Azijski teden. V BTC-ju pa je celo “kitajska” trgovina, kjer imajo vse za kitajske, japonske in druge azijske specialitete ugodneje.

Seveda pa so “kitajci” naredili “kalupe-modelčke”, ki nam olajšajo izdelavo sušija. Jaz sem ga naročila kar po internetu iz Kitajske in šla v akcijo. V videu je prikaz izi izdelave sušija >>

Vzamite si čas in ga naredite iz pol kg riža in 5 velikih alg, kajti naslednji dan ga lahko možu – suši loverju zavijete za malico v službo. P.s. moj možek je bil zeloooo hvaležen 😉

Želiš dostopati do zadnjih objav in biti na tekočem? Sledi nam na Instagramu!

Sorodni članki