Recept je za cca. (za 6 oseb)
POTREBUJEMO:
1 čebula
2 stroka česna
1dcl oljčnega olja
1 pasiran paradižnik Valfrutta Pasata (450g)
1 paradižnik v koščkih Valfrutta (400g)
1 žlica sladkorja
ščep soli – po okusu
kajenski poper in čili po okusu
ščep suhi origano
šop sveže bazilike – samo listi
1-2 žlici kremastega feta sira ali 1dcl sladka smetana za kuhanje
V poletnem času lahko dodamo še sveže paprike, bučke, melancane. Za tiste, ki si želijo več okusa lahko dodamo tudi nekaj rezin sušenega pršuta ali pancete, mleto meso ali pa različno na sopari kuhano zelenjavo Valfrutta za pisanost jedi.
PRIPRAVA:
Čebulo nasesekljamo in popečemo na oljčnem olju (priporočam Hladno stiskano deviško oljčno olje Jenko). Po nekaj minutah dodamo sesekljana stroka česna in ostalo vam ljubo zelenjavo in/ali pršut, panceto, meso,… Vse skupaj popečemo/podušimo za nekaj minut, dodamo VALFRUTTA pasiran paradižnik in paradižnik v koščkih., malo soli, sladkorja in začimbe. Kuhamo na cca.100stopinj celzija 20-30minut. 5 minut pred koncem dodamo še sesekljano svežo baziliko in kremasti feta sir ali smetano. Dobro premešamo in postrežemo na 101 način.
NAMIG:
Omako lahko uporabimo kot omako za pizzo, za lazanje, za testenine, za kremasto rižoto.
Riž in testenine skuhamo in jim vmešamo Valfrutta paradižnikovo omakco in nekaj žlic mediteranske solate Valfrutta, ki dajo jedi piko na i. Priporočamo tudi hranjenje omake v lončkih za v hladilnik ali zmrzovalnik. Tako boste svojo najljubšo omako imeli vedno na dosegu in vašo najljubšo jed kuhano v le nekaj minutah.
Več receptov in možnosti za uporabo lahko najdete v mesecu juliju po InterSparih po Sloveniji, kjer bom z vami tudi v živo 🙂
Več o projektu Kuhamo z Valfrutto > www.valfrutta.it in PROMOSTIL