Danes sem na hitro spekla 4 pirine hlebčke. Zakaj? Ker sem se lotila predpoletnega “vitkanja” 😉 Jap s pirinim kruhom je vse lažje. Od kar imam na testu mojo novo ljubezen Thermomix, je pa vse še bolj lahko. Zato z vami delim recept za te kruhke.
Potrebujete:
200g pirinega zrna
300g pirine navadne moke
300g mlačne vode
1 kocko kvasa (40g)
25 g Oljčnega olja (jaz uporabljam deviško hladnostiskano Jenko)
ščep sladkorja
1-2 čajni žlici soli
Priprava:
V dober blender, mlinček za moko ali thermomix (ki je vse v enem) damo zrna pire in zmeljemo v prah, nato dodamo še ostalo moko in ostale sestavine, ki jih thermomix super pregnete in v le nekaj minutah nastane popolni hlebec testa. Lahko pa seveda gnetete ročno ali s kakšnim drugim pripomočkom. Lahko pustimo vzhajati 15 minut ali več na toplem ali pa kar oblikujemo v 4 hlebčke. Položimo jih na peki papir in damo v hladno pečico, ki jo takrat prižgemo in nastavimo na 200stopinj celzija. Kruh bo vzhajal s segrevanjem, potem pa se bo na cca. 200 stopinj celzija spekel v približno 15-25 minutah (odvisno od pečice).
Zahrustajte s svežim kruhkom 🙂 Dober tek vam želim, Tamara