ČESEN #domače #zamrznjeno #aglioolio #testenine

Česen je dober domač antibiotik pravijo. No, jaz vam tega ne upam čist potrditi, ampak vem, da ga imam rada, sploh pečenega oziroma vmešanega v različne jedi. Zato, ko dobim domač česen ga nikakor ne zavrzem, ampak ga očistimo in zamrznemo v strokih za različne juhe ali pa za mesne jedi za peko,..

Ostalega pa z aparatom za česen “sesekljamo” in ga pakiramo v posodice za lahko odpiranje ter shranimo v zmrzovalnik. Super in enostavno je kajti imamo česen vedno pri roki in ni nepotrebnega čiščenja preden pričnemo kuhati 😉 Prav tako je super, če ga nekaj dodate v extra deviško hladno stiskano oljčno olje Jenko in si naredite olje s svežim česnom, ki ga lahko prelijete na solato in bo verjemite še boljša! PRIPOROČAM!

P.s.očiščen stisnjen česen lahko zmrznjen tudi že kupite, ampak je zelo drago, zato se vam splača kakšno uro preživeti z dobrim domačim česnom in si ga uredite za “ozimnico ali za poletje” kar sami doma! Prav tako lahko kupite oljčno olje s česnom, ki pa je drago ali pa ni tako kvalitetno. Zato akcija doma! 😉

Meni in možu najljubše testenine so aglio olio, ki so narejene prav s česnom. V 10 minutah imamo to jed na mizi in uživamo v okusih “česna” in dodatkov 😉 Več o receptu in različnih idejah za to jed vam napišem kmalu. Hvala da me spremljate.

Srečen dan vam želim, Tamara

Komentarji

comments

Comments are closed.