Enostavno dobro PUDING #valentinovo #sladica #piškoti #izi #ideja #otroci

Naši gospodičnici zelo radi kuhata in pečeta z mamico. Zato jih vedno vključujem v kuharske projekte, ampak takrat seveda priredim jedi v najbolj enostavne, da lahko pacamo in uživamo v peki, kuhi in se ne ukvarjamo z zakompliciranimi recepti.

isatarapuding

Tokrat nekaj idej za delo z otroci iz pudinga. Obožujem nove Dolceline pudinge , ki vsebujejo burbonsko vanilijo, pravo čokolado, koščke sadja,… Tako lahko naredimo v nekaj minutah res lepe, barvne in dobre sladice.

pudingsladica

Lahko damo eno plast enega pudinga , na sredini vstavimo kekse, piškote,…karkoli imamo doma. Zase in odrasle jih namočim v rum, za otroke v čokoladno, lešnikovo ali kokosovo mleko/napitek. Lahko dodamo tudi sadje iz kompota, zmrznjeno ali sveže, prelijemo piškote s sadnim sokom,… Nato prelijemo še z drugo barvo pudinga in pustimo da se ohladi. Postrežemo drug dan ali pa vsaj nekaj ur po ohlajanju v hladilniku, da se vsi okusi in sestava sladice prepoji, poveže in se lažje postreže na krožniku.

srcepuding

Za Valentinovo lahko naredite v obliki srca (jaz uporabljam silikonske modelčke v obliki srca), polovico pudinga naj bo vanilijevega s koščki jagod, drugo polovico pa jagodnega okusa, za okras dodamo jagode ali preliv iz vročih jagod,.. No ja, jaz zase prelijem še z malo čokolade ali pa kot smo včasih, ko sem bila še majhna punčka, dobili puding s sirupom/malinovcem 😉 Mmmmm. SREČEN SLADEK TEK <3

Komentarji

comments

Comments are closed.