Sestavine:

1 x kos črn in bel poper
1 x groba sol
2 x kos biftek-pljučna govedina
1 x tartufata
1x olje z aromo tartufov

Navodila za pripravo:

Goveji biftek izrežemo v obliki srca in ga damo v marinado v hladilnik vsaj za 1 dan pred pripravo.

biftek srce

Mariniramo: olivno olje, sveže grobo črn in bel poper, tartufata, tartufovo olje.
Super je tudi, če dobimo že vredu uležano meso, ker bo tako še bolj okusno.

IMG 6328

Na vroči ponvi, s pikico olivnega olja, za le nekaj minut popečemo obe strani mesa in med peko nanj potrosimo grobo sol, da se zapeče kot skorjica.
Jaz pečem po občutku in se mi po zdaj že nekaj “kilometrih”, nikoli več ne ponesreči narediti točno prav pečenega biftka za svojega moža – to je medium minus – angleško, zase pa pustim na ognju še kakšno dodatno minuto, da imam še vedno sočno, ampak srednje plus pečeno meso.

biftek peka

Pravijo, da praksa dela mojstra, tako da probajte večkrat. Če bo premalo pečeno, je najlažje še malo podaljšat peko, če bo pa preveč, pa naslednjič več ne bo. Kar korajžno!
Ko je biftek pečen ga pokrijte z folijo in pustite nekaj minut, da počiva, da ne bo kasneje “krvavel”. Če ni vredu uležano meso je lahko na krožniku kri, kar ni lepo za videti, niti za jest.
Zato vam predlagam, da v tem primeru vsaj obrišite krožnik preden servirate!

IMG 3097

Postrežete lahko s pečeno polento z parmezanom in tartufato v obliki srca, zelenjavo na žaru ali pa z njoki popečenimi s porom.
Na biftek dodamo le žlico tartufate, prelijemo malo tartufovega olja in valentinov biftek bo vrhunski!

Vso srečo in dober tek!

Želiš dostopati do zadnjih objav in biti na tekočem? Sledi nam na Instagramu!

Sorodni članki