BUČE IZ PEČICE

Buče ali sladek krompir lahko pečemo na podoben način in je mnogo hitreje kot navaden krompir. Jaz tokrat mehkejših buč nisem olupila, odstranila sem samo semena, kajti se npr. pri Masleni in Patišon buči, olupi kar hitro omehčajo, pri ostalih pa traja le malo dlje. Narežemo jih na koščke in začinimo. Tokrat sem izbrala malo olivnega in bučnega olja, provansalske začimbe Kotanyi, groba sol, kajenski poper, kurkuma in sveže vejice timijana in rožmarina. Pečemo v pečici cca. 20min, da se buča omehča.

bucepecica

Postrežemo lahko:

  • z bučnim oljem in bučnimi semeni
  • ali dodamo malo tartufate
  • tik pred koncem pečenja na buče lahko naribamo še parmezan, da se gratinirajo
  • in/ali proti koncu peke buč dodamo še trakce pršuta, ki jih za nekaj minutk popečemo skupaj z bučami ali sladkim krompirjem.

Pa njami tek želim***

Komentarji

comments

Comments are closed.