PIŠČANČJI KARI & KUSKUS NA IZI

Jaz obožujem kari in to vseh barv, srednje pekočega, moj mož pa je še večji navdušenec pekočega karija kot jaz. Zato greva občasno na dober kari v kakšne Indijske restavracije, včasih pa ga pripravim tudi sama doma. Tokrat delim z vami recept za res izi piščančji kari s kuskusom in zelenjavo, ki ga imajo radi tudi tisti, ki niso ljubitelji Indijske hrane 😉

Potrebujete:

img_6171

  • pasto za kari (curry je lahko rdeč, zelen, rumen in ima različne stopnje za pikantnost, zato prej preverite katerega si želite. Paste lahko kupite tudi v trgovinah kot so Mercator, Leclerk, Spar ali pa občasno Lidl, Hofer, kadar imajo teden Indijske ali Indonezijske kuhinje,… )
  • koščke piščančjih prsi (cca. 100g na osebo)
  • mlado čebulo
  • strok ali dva česna
  • por
  • papriko
  • češnjev paradižnik
  • bučke
  • kuskus (cca.100ml na osebo)
  • kurkumo (ščep)
  • sol (po okusu)
  • sladka in/ali kisla smetana
  • oljčno olje Jenko z limono

Priprava:

V vrelcu za vodo zavrem vodo, ki jo dodam (1:2 ali 3 odvisno od kuskusa – piše na embalaži) kuskusu, ki ga še solim in dodam kurkumo. Premešamo in pokrijemo medte, ko pripravljamo kari.

img_6174

V ponvi popečete narezano mlado čebulo, por in piščančje koščke (jaz raje bolj dušim in kuham kot pečem, zaradi lažje prebave, zaradi kolitisa črevesja,..).

img_6178

Nato dodaste še papriko in bučke, popečete in prelijete s pasto. Premešate in pustite 1 minuto ter malo zalijete z vročo vodo.

img_6181

Ko se omakca lepo zgosti in piščanček skuha, se prepojijo vsi okusi in jed je skoraj končana. Jaz dodam še malo smetane za kuhanje (lahko tudi sladka smetana ali kokosovo mleko/smetana) in pokuham še eno minutko.

img_6184

V drugi ponvi popečem rezance bučk in malo češnjevega paradižnika za svežino.

img_6189

Postrežemo kuskus in čezenj prelijemo s karijem, dodamo zelenjavo in žlico kisle smetane.

img_6205

Za piko na i pa prelijemo še s extra deviškim hladno stiskanim Slovenskim zmagovalnim oljčnim oljem Jenko z limono.

img_6226

TOP izbira , TOP jed, TOP okus in to res na izi po srečno 😉

Komentarji

comments

Comments are closed.