K JURMANU z družino #kritika #recenzija

Prvič sem bila pri Jurmanu na kosilu pred nekaj leti. Naročila sem teletino in bila je popolnoma brez okusa. Zato sem rekla, da tja več ne grem. Potem me prepričajo kolegi, da ima Jurman veliko porcijo zelo dobrih lignjev za dve osebi (cena je pa za 3- skoraj 30eur). Tako sem šla že drugič in ugotovila, da so tam le prijazni natakarji in res dovolj velike porcije, ampak cene so višje kot kjerkoli drugje (nivo kosil) za enako ali višjo kvaliteto. Zato pač tja ne zahajamo pogosto, ker take jedi bi morale biti za pol cene ali pa da se kuharji naučijo pripraviti hrano, na malo višjem nivoju – vsaj po okusu!

Od kar sem bila prvič noseča, pa mi “vsi” pravijo, da bom najraje zahajala k Jurmana, ko bomo imeli večje otroke,.. V glavnem nisem jim verjela, ampak definitivno imajo prav. Starši vedno gledamo katera gostilna ima na razpolago kakšno igralnico, igrala, da lahko odrasli v miru spijemo kak deci, v miru pojemo, a ob enem otroci uživajo v igri,.. Tako da JA, tudi mi smo se “vdali” in ponovni šli na preizkus jedi. Moram vam povedati, da so tam resnično vsi zelo prijazni (razen izjem za katere sem slišala od kolegov) in kar se tiče postrežbe nimam kaj za pripomnit. Glede hrane, pa si še vedno nisem premislila, kajti polnjeni lignji po dunajsko, so imeli vonj in okus po prevečkrat uporabljenem olju, ker drugače bi lahko bili res odlični. Druga stvar pa je, da me tak krožnik ne privlači, kajti z limono in pomarančo ob strani je kot krožnik iz 80ih,.. Kuhar bi se lahko malo potrudil kajne? P.s. tukaj se vidi, da nekateri pač opravljajo službo, zato da pač dobijo plačo ali pa mogoče celo lastnik ne dovoljuje modernejšega pristopa oz. je pomembno samo, da se gost postreže čimprej, kot v tovarni na tekočem traku prideš/greš,..? Hmmm. A zna mogoče kdo to odgovorit? V glavnem ta porcija stane več kot 10eur. To zame ni vredno 10eur, niti po okusu, niti “kreaciji” krožnika, sploh pa ne po porciji po kateri naj bi bili v Jurmanu znani. Torej ali so postali bolj “škrti” ali pa se noben ne pritoži, ker ste vsi siti od teh par lignjev? V primeru, da si zraven naročite še krompirček je pa jed že 15eur. Za ta denar pa gremo že lahko marsikam na res odlično kosilo, kajne? No, v glavnem mojemu možu je zvečer nagajal žolč (kamni), kar pomeni, da hrana ni bilo ok in k sreči tokrat nisem zato kriva jaz ;))) Pizza pa recimo, da je cena:kvaliteta bolj pravilno nastavljena kot pri lignjih, ampak nima presežkov. Povzamem lahko, da je za “gostilno” pizza imela čist korektno testo ter okus sestavin.

Hčeri sta imeli na krožniku vsega malo, ampak obe sta želeli raje kruh, kar doma sploh ni nikoli vprašanje 😉 Žal pa je bilo včeraj slabo vreme in smo sedeli znotraj, poleg mini igralnice za otoke, ki pa žal nima nič več kot 3 plastična mini igrala z 2 res mini toboganoma. Res škoda, da nimajo posluha, da bi to igralnico opremili tako, da bi otroci res bili z veseljem brez nas tam vsaj 15min. V glavnem zaključek je tak. Tja se bomo definitivno vrnili, ko bo sonček, ker imajo zunaj ogromno igral, pravi “raj” za otroke, tako da še gremo na kakšno pizzo, sladoled in pivo 😉 Zdaj štekam vse tiste starše, ki greste tja in vse ki ste mi to že napovedali, preden sem sploh rodila. Ampak vseeno še vedno upam, da se kuhar spomni dodati k jedem malo začimb, zelišč, soli in naredi malo lepši in okusnejši krožnik (to lahko naredi za enako ceno) ali pa za začetek, vsaj menja olje za cvtje pogosteje. Pa lepo prosim naj že enkrat prekinejo z reklamo “Če si prav gurman pridi v Jurman”, ker tole je napačna reklama, bolj fer bi bilo, če naredijo reklamo, če imaš otroka pridi v Jurman 😉

Ocena: 5 od 10 ( zaradi zunanjih igral in prijaznega osebja si to zaslužijo, kajti pri hrani jim veliko manjka )

Srečen tek vam želim, Tamara

Komentarji

comments

Comments are closed.