Moj mož je lahko velik kritik in gurman. Ko pa je lačen pa si vedno zaželi kakšne pašte na hitro. Zato mu jo jaz pripravim v max. 10 minutah kot carbonaro ali aglio olio. To sta njegovi top izbiri. Ker pa ne moremo vedno jesti isto, pa vedno dodam kaj novega (začimbe, zelišča, meso, zelenjavo,).. Na slikci se vidi kako je moj možek vesel, ko dobi predse grmado testenin in zraven deci dobrega vinčka – to je po štajersko namesto solate ;)))) POTREBUJETE:

Torej osnova dobre na izi in hitro pripravljene pašte na način “carbonara” je rumenjak + smetana za kuhanje + panceta + testenine + začimbe in zelišča. Najboljša carbonara je meni namreč bila na Siciliji in je bila narejena brez smetane, ampak takšna je bolj delikatna za pripravo in jo je treba res takoj pojesti. Zato vam danes povem kako res na izi naredit carbonaro s smetano.

carbonarapomoje

PRIPRAVA:

Najprej si pripravite omakco. Smetano + rumenjak zmešajte. Dodajte sebi ljuba sveže sesekljana zelišča ( jaz dam vedno kaj drugega iz mojega “vrta” ) ter začimbe ( moj mož ima najraje chilli Kotanyi z morsko soljo ), sol, poper,… Med tem skuhajte testenine al dente in jih odcedite, malo solite ter prelijte z dobrim oljčnim oljem (lahko ga malo segrejete in mu dodate kakšno vejico rožmarina, strok česna..). V ponvi popečemo slanino ali panceto (jaz imam najraje panceto hrustljavo pečeno, mož pa na kocke narezano mesnato slanino). Lahko dodamo malo sesekljanega česna in nato zalijemo s pripravljeno omakco. Omakco imamo na ognju nekaj minut in nikakor ne nehamo mešat. Ko se malo zgosti odstavimo in jo takoj prelijemo na testenine.

* Namesto slanine lahko uporabimo oz. popečemo tudi koščke različnega mesa, lahko združimo oboje in na koncu dodamo še narezane šparglje, koruzo ali kakšno vam ljubo zelenjavo,…

* Včasih zalijem tudi z malo belega vina in pustim le da alkohol izhlapi, nato pa prelijem še s smetanovo omakco z rumenjakom.

* Postrežemo s sveže rezanim ali ribanim parmezanom ter svežimi zlišči ali pa kar z mešanico začimb Kotanyi v mlinčku chilli, z mediteranskimi ali provansalskimi zelišči,..

testeninecarbonarasilvo

P.s. če želite res top pašto, pa vam predlagam, da naredite testenine sami ali pa kupite sveže iz hladilnika ali pa sušene in jih kuhate v kakšni jušni osnovi ali v spremstvu zelenjave, špargljev, da bodo okusne že same po sebi.

carbonarasparglji

Ta recept je požel na instagramu in fb-ju veliko navdušenje. Carbonara iz pečice >>

Pa srečen tek želim 🙂

Več testeninskih carbonara nasvetov, idej in receptov: CARBONARAŠPARGLJI  ,CARBONARAPOMOJE

Želiš dostopati do zadnjih objav in biti na tekočem? Sledi nam na Instagramu!

Sorodni članki