-
- Za njami rižoto potrebujemo dober riž in sestavine, ki jih imamo radi. Tokrat sem naredila rižoto iz mešanice 3 vrst riža (ječmen, pira in riž), ki se resnično ne razkuha, kljub temu, da se na degustaciji deli rižota tudi 2 uri ali več,.. Bravo #zlatopolje !
Ker sem to rižotko delala v Maximarketu na Mercatorjevem Svežfestu za papriko, sem poleg riža uporabila vse različne paprike (rdeča, rumena, zelena, vijolična, oranžna,..) in feferone, čilije (pekoče in sladke).
SESTAVINE:
- riž
- panceta, pršut
- čebula
- česen
- feferoni
- paprike
- vino
- jušna osnova
- smetana za kuhanje
- parmezan
- češnjevi paradižniki
- maslo
PRIPRAVA:
Najprej popečemo na olivnem olju panceto, pršut, dodamo sesekljan česen, čebulo in feferone ter pustimo na ognju nekaj minutk. Nato dodamo še narezane različne paprike in vse skupaj premešamo, popečemo in dodamo riž. Zalijemo z malo vina in ko izhlapi alkohol dodamo še jušno osnovo ter zalijemo z vodo (količina je napisana na embalaži od riža). Jaz dodam še malo sladke smetane ter skorjico od parmezana, ki bi jo drugače vrgli v smeti. Super uporabna stvar je tale parmezan. Doda slanost in piko na i pri okusu. Kuhamo okoli 15minut.
V drugi ponvi popečemo češnjeve paradižnike s česnom in dodamo kos masla, da se stopi in vse skupaj vmešamo v rižotko. Dodamo lahko še sveže nasekljano meto in baziliko, po okusu še ostale začimbe ter sol in kajenski poper.
Pa dober njami svež tek vam želim***
#Mercator #video #Maximarket #Svežfest
- Za njami rižoto potrebujemo dober riž in sestavine, ki jih imamo radi. Tokrat sem naredila rižoto iz mešanice 3 vrst riža (ječmen, pira in riž), ki se resnično ne razkuha, kljub temu, da se na degustaciji deli rižota tudi 2 uri ali več,.. Bravo #zlatopolje !
BABIČIN “D” GOLAŽ
BABIČIN "D" GOLAŽ Nisem mislila...