ARABSKA KUHINJA S KOTANYI
ARABSKA kuhinja na izi s Kotanyi. Probaj, ne bo ti žal 😉
Želiš dostopati do zadnjih objav in biti na tekočem? Sledi nam na Instagramu!
ARABSKA kuhinja na izi s Kotanyi. Probaj, ne bo ti žal 😉
Hitra kuhna s Kotanyi po balkanskem navdihu
Lyra restavracija v Ljubljani mi...
Poletni enostavni recepti s Kotanyi
Parkiramo pri Pizzeriji Tunel in gremo čez cesto v star del mesta, kjer je resnično luškana, kjut, domačo rustikalna gostilnica Špajza.
V času kosil imajo kvalitetna kosila za le 11eur. Bravo!
Tokrat smo jedli file kovača po mediteransko, ki je bil resnično top, nič ne bi spremenila.
Druga glavna jed je bila pa žrebičkov zrezek – 2 medaljona v slano-sladkasti omakci s suhimi paradižniki – podobno barbecue ali brusnično golaževi različici omakce. Super izbira.
Prav tako sem bila zelo navdušena nad redko čebulno juho s sirom in kruhom. Zelo okusno! cheeky
Predjed pa je bil radič na žaru z mozzarelo, ki pa ni bil najbolj posrečen, kajti je bil pust, brez okusa in premalo začimb.
Priporočala bi, da ga malo bolj začinijo in med pečenjem poškropijo z balzamičnim kisom.
Nato pa se doda sir, ki je lahko mozzarela, ampak bi priporočala še kakšen dodatek svežega parmezanskega posipa, ki naredi “skorjico” in doda slanost jedi.
Solata je bila mešana in že zadovoljivo začinjena. Prav tako je bil vrhunski njihov domač kruhec z žafranom. Njami.
Vrhunec kosila, pa je bil zame tris mousev na hrustljavi podlagi. Žal je bil desert zame premajhen 🙁 Ko se zdaj spomnim nanj, bi ga želela spet in spet. yes
V Špajzo se definitivno vrnemo!
PRIPOROČAM! Cena-kvaliteta-okus*****9-10*****