GOSTILNICA POLENTA SLOV. BISTRICA

      • Naša Isabella je bila pri krstu v cerkvi mojega domačega Pragerskega. Najbližje mesto je Slov. Bistrica, kjer je kar nekaj gostiln. Tokrat smo iskali nekaj za mlajše in starejše gurmane, kosilo na “nivoju”, ki je primerno za takšen dogodek kot je krst, pomembno je tudi, da ima gostišče vrt, kjer so igrala za otroke in seveda razmerje cena: kvaliteta. Preko FB prijateljev in Tripadvisorja sem izbrala Gostilnico Polenta in ni mi žal, kajti bilo je “vrhunsko” 🙂 Moram povedati, da me ni razočaral noben krožnik in okus jedi.

        polentaglavna_jed-250x220.jpg

        Najprej sem bila navdušena nad prvim hodom hladne predjedi, njihova domača paštetka, ki je bila postrežena s sirom iz žara in sotirano zelenjavco.

        polentajuha-250x167.jpg

        Kasneje kapučino juhica iz jurčkov, ki je bila letnemu času-vročini primerna, kajti je bila bolj lahko pripravljena, ni bila tako močna in gosta kot to naredimo v jesensko-zimskem času.

        S chefom kuhinje sva bila na vezi kar preko maila na fb-ju in sva dogovorila en takšen “tradicionalni” meni na malo bolj “gurmansko obarvan način, da je bilo primerno kot za otroke, za mlade ter starejše goste.

        Nadaljevalo se je z mešano solato in glavno jedjo. Nekateri smo imeli morsko obarvano jed, drugi pa bolj Slovensko klasično mesno jed. Oboje sem probala in nimam prav nobene pritožbe. Super okusi, hrustljavost, sočnost belega piščančjega mesa je bila presenetljiva in hobotnica pravilno mehka, dobrega okusa in hrustljava polenta je bila prfekten izbor za prilogo k tej jedi. Za otročke so prijazno pripravili samo piščančka in krompirček na več načinov 🙂

        polentahladnapredjed-250x158.jpg

        V kratkem pa se lotim tudi doma ene nove ideje za hobotnico, ki se mi je porodila ob teh okusih – kmalu dodam recept tudi na srečno 😉 A se vam že cedijo sline? 😉

        Meni:

        POLENTAMENIKRST-250x279.jpg

        Ob koncu smo bili že zelooo siti, ampak sladica je bila narejena prav za vse okuse, tako da so krožniki bili kar hitro prazni 😉 Sladoled s kramblom in osvežilna sadna tortica (lahko bi rekla da je bila nekaj med pito, cheesecakom, sadno skutno-pudingovo torto ;)) V glavnem njami 😉

        polentasladicaigrala-300x234.jpg

        Še 1x hvalallala za prijaznost, dobro postrežbo, njami jedi in za svečko na tortici 🙂 Male stvari in presenečenja so vedno najslajša 🙂 Hvala in še pridemo!

        PRIPOROČAM OBISK GOSTILNICE POLENTA SLOV. BISTRICA ! *****

        Preberete lahko še: KRST ISABELLA 

Komentarji

comments

Comments are closed.