OŠTARIJA Dolenjske toplice

   • V nedeljo smo se odpravili na izlet na dolenjsko.
    Med potjo v času kosila smo se ustavili v zelo lepem, urejenem kraju Dolenjske toplice, kjer se v centru prav “zaletite” v lepo rustikalno domačo gostilno Oštarija.

     

    Preden smo štartali od doma sem rekla, danes pa si želim pravega nedeljskega domačega kosila, ki je sestavljen iz goveje juhe, pečenke in restanega krompirja. Prav to je bil eden od treh menijev za nedeljsko kosilo v Oštariji. V bistvu sem dobila še več kot sem upala pričakovati, kajti pečenka je bila prelita z resnično vrhunsko omakco z jurčki, zraven je bil kos piščanca pripravljen po pariško, ki je bil povprečen, ampak dober in zelo okusen restan-pražen krompir ter rezina kruhovega cmoka.
    Glavna jed je imela pečat kuharja, kajti je imela neke dodane okuse, ki so malo spremenili oz. zaznamovali to tradicionalno domačo jed po njihovo.
    Solata je bila sestavljena iz radiča, rukole, motovilca,…in je bila že popolno začinjena in zmešana. Čista 10ka za nedeljsko “domačo” glavno jed!
    Za hladno predjed so nam postregli govedino v solati na pireju iz zelene, ki je bila zelo dober uvod.
    Zraven je bil njihov domač mehek, pisan kruhek. Goveja juhica pa ni pustila nekega vtisa, kajti je bila “gostilniška” juha, v kateri se kuha premalo govedine za moj okus!
    Še vedno trdim, da goveja juha naj bo goveja, ne pa zelenjavna ali kostna,… Rezanci so bili brez okusa in če se ne motim so takšni zato, ker so jih kuhali posebej v vodi, ne pa v juhi in se zaradi tega niso navzeli okusov in se žal niso povezali z jedjo! Zato sem si juho malo “dočinila” in sem jo kljub temu seveda pojedla.

     

    Super je bila tudi sladica, ki je bila sestavljena iz malinove rezine, čokoladne kroglice in hruške kuhane v cvičku.
    Super tris sladic. Bili smo zelo siti, ampak Tara in mož sta pojedla še en pustni krof, ki je bil poklon iz kuhinje za vsakega gosta. Zelo lepo presenečenje smiley
    Vino njihovega domačega vinarja je bilo več kot okusno!

    To gostišče zelo priporočam tako za kosilo, kot tudi za a la carte, več hodov v spremljavi z vini, ki jih nudijo že od 30eur na osebo naprej.
    Zelo okusna hrana in kar je meni zelo pomembno in kar pogrešam tukaj v Ljubljani, da te že na vhodu pozdravijo nezaigrano prijazni in ustrežljivi zaposleni, da se jim kar predaš in uživaš v njihovi ponudbi.
    Ambient je enkraten, topel, domač, malo rustikalen a tradicionalen. PRIPOROČAM! *****

Komentarji

comments

Comments are closed.