MIHOVEC, Zg. Pirniče

Kot sem vam že verjetno več krat povedala oz. napisala, jaz nisem privrženka cvrtja, pohanja,…, ampak vsak mesec ali vsak drug, se nam zalušta pohanga piščanca.

Takrat potrebuješ ogromno svežega olja, ki potem več ni uporabno in menim, da se mi za tistih par koščkov za 2 pa pol osebi, ne splača packat v kuhinji pol sončnega dneva.
Zato se takrat odločimo, da gremo kam na “nedeljsko” kosilo ali pa naročimo Ljubljanskega pohanga piščanca (ki je delan pod pritiskom, z manj maščobami) kar domov.
Ker pa sem videla na eni strani izmed socialnih omrežjih pohanega piščanca in to v eni izmed zelo znanih domačih in dobrih gostiln – Mihovec v Pirničah (pri Medvodah), sem se odločila, da ga probamo še tam!
Tam smo že jedli razne domače pečenke, biftke in vse je bilo enkratno.
Seveda je bilo tudi tokrat vse zelo okusno, sveže, hrustljavo zunaj in znotraj mehko in sočno meso,…
Jaz sem žal preveč navajena soljene hrane, zato bi mogoče dodala še malo soli, ampak tudi brez tega je bilo odlično!
Zraven smo naročili pražen-restan krompir in solato z jajčko, ki je bila že narejena s kisom in česnovim oljem in je sploh nisem popravljala, ker je bila čist taprava.
Za sladico smo naročili njihovo pomarančno torto prelito s pravo čokolado.
Super osvežilno, čokoladna sladica, ki lahko zadovolji vse okuse, od nas čokoladnih do tistih sadno-snedov.
Največ pa odtehta tudi njihova gostoljubnost, kajti je to družinska gostilna in to se seveda tudi čuti!
Ker smo na pohanega piščanca malo čakali (drugače ga lahko dobite hitreje, ampak jih je potrebno prej poklicat in naročit, kajti delajo svežega za vsakega posebej,..), smo zraven gledali na njihovem velikem platnu tekmo naših hokeistov in naša Tara se je lahko v isti sobi igrala z drugimi otroci v njihovem igralnem kotičku, kar je neprecenljivo za nas starše kajne?

P.s. Gostilno Mihovec vam lahko priporočam tudi za ala carte razvajanje s hrano 😉 *

PRIPOROČAM!

Komentarji

comments

Comments are closed.