ARABSKA KUHINJA S KOTANYI
ARABSKA kuhinja na izi s Kotanyi. Probaj, ne bo ti žal 😉
Želiš dostopati do zadnjih objav in biti na tekočem? Sledi nam na Instagramu!
ARABSKA kuhinja na izi s Kotanyi. Probaj, ne bo ti žal 😉
Hitra kuhna s Kotanyi po balkanskem navdihu
Lyra restavracija v Ljubljani mi...
Poletni enostavni recepti s Kotanyi
Kaj menite, to kosilo izgleda ok ane? Lepi krožniki, domači njoki, barva golaža, velika porcija,… Ampak to pa je tudi vse 🙁 Okus je pa totalno brez okusa :))) V glavnem v Kratohwil na Rudniku smo šli že nekajkrat na različne jedi, kosila, pizze, ampak vedno potem rečemo nikoli več. Žal imajo jedi, ki niso dodelane, so brez okusa, nič soljene in malo začinjene. Na njokih so res lisičke in piščanec, ampak plavajo v juhi ne v omaki (omaka mora povezovati jed in biti gosta,..!). Torej dragi kuhar naj ti povem osnovo za kuhanje te jedi kot gospodinja, ki rada dobro je: popečeš piščančje koščke in lisičke na olivnem olju, dodaš začimbe (lahko tudi samo poper), SOLIŠ in zaliješ z jušno osnovo, ki ji dodaš malo belega vina ali penine ali smetano ali kakšno drugo naravno omako,…Če delaš z jušno osnovo potem predlagam, da jo zgostiš s smetano, parmezanom ali moko,….Preliješ njoke in vse skupaj kuhaš še vsaj 2 minutki, da se jed poveže in zgosti! Tudi divjačinski golaž je vseboval preveč kumine, premalo soli in bil je voden – bolj obara kot golaž! Parmezan, ki ti ga ponudijo zraven (samo če jim naročiš) je bil star, malo v grudicah, seveda v prahu umeten iz vrečke, smrdljiv,.. V glavnem na koncu pa je najhuje še to, da sploh niso poceni. Taka jed je okoli 8-10eur. Res pa je, da imajo dobro medeno pivo 😉
P.s. pri njh smo že jedli tudi pizzo in ni bila tako slaba, ampak je mnogo boljših v okolici (npr. Garaža, Supernova Piazza), tako da se tudi zato ne bomo vračali k njim. V BTC-ju v njihovi podružnici smo jedli že tudi kalamare na različne načine in niso bili slabi, super pa tudi ne. Prav tako niso bili dovolj začinjeni in slani, tako da smo pomakali v tatarsko, da smo jih pojedli 😉 Tako da res ne razumem kako to, da imajo vseeno stranke, včasih celo gužvo ?Nekaterim je res verjetno vseeno kaj dajo v usta in koliko plačajo za to ane ali pa so pač doma tako “skopi” z okusi, soljo ali začimbami, da so brbončice izgubile svojo vlogo ? 🙁 Včasih sem takim ljudem kar malo “fauš”, ker lahko jedo povsod in nič ne kompicirajo, jaz pa raje ne jem, kot pa da jem slabo 😉 Kaj pa vi?