CMOKAČ Rudnik Ljubljana

      • Ker je slabo vreme, poledenele ceste, sem si zaželela kosilo kar na dom.
        Ker iščem gostilne, ki so ugodne in dobre si nismo mogli privoščit dostave, ker je predrago, ampak je mož šel iskat hrano v Cmokača na dolenjski cesti v Ljubljani., ki ti zavijejo kosilo tudi za domov.
        Cmokač je znan po bolj kvalitetni in okusni ugodni hrani.
        Pri njih je vedno dobro za pojest, včasih pa celo presenetijo in je še več kot to.
        Včasih res približajo hrano z bogatim okusom celo dražjim restavracijam.
        Danes namreč nisem bila tako zelooo navdušena nad hrano, ampak je bilo dobro za 7ko od 10ke (v večini pa sem pri njih zadovoljna za 8-9).
        Jedli smo za 13 eur 1 kosilo in 1 malico, 3 osebe (mož, jaz in hčerka) in vsi smo “preveč” siti!
        Jedilnik: 1 x gobova juha, 2 x mešana solata, 1 x puranji zrezek gratiniran s sirom v naravni omaki in riž z grahom, 1 x testenine v curyevi omaki z trakci piščančjega mesa in 1 x palačinka z marmelado.
        Gobova juhica je bila odlična, solata tudi, le da sem jo po svojem okusu malo dosolila in zalila z balzamičnim kisom ter dodala pikico bučnega olja, palačinka je pač povprečna palačinka z marelično marmelado.
        Glavna jed: testenine so bile namreč okusne, ampak me je zmotilo, ker je bila omaka malo preveč vodena in malo premalo slana, ampak smo dodali sveže riban parmezan in je bila situacija rešena!
        Puran s sirom bi bil super, ker je bil okusen, dovolj začinjen, ampak je bil malo preveč pečen in je bil ob straneh malo presuh in pretrd.
        Ampak je imel super omakco in ker je bil velik zrezek smo se kljub temu, da sem ga obrezala zelo najedli!
        Riž z grahom pa je bil kuhan aldente in lahko le rečem, da je bila to enostavna a dobra priloga.

        cmokac1

        To pa je fotka od nekaj tednov nazaj, ko smo pri njih jedli 2 malici za 11 eur ( pečenko, restan krompir, domači njoki z govedino v omakci – vse je bilo za 9! )
        CMOKAČ je super restavracija z zelo prijaznim osebjem, tja se resnično splača na malico ali kosilo! Za ta denar dobiš dovolj zdravja, raznolike hrane in okusa! Priporočam****

        *Ocene od 1-10 bom vsak dan objavila poleg svojega mnenja.
        10 je maximalno in 1 je minimum in to seveda na podlagi “nizkoproračunske hrane” in ne a la carte ali vrhunske kulinarike,..!
        Torej ocenjujemo realno razmerje kvaliteta-cena in med seboj primerjamo gostilne na podobnem nivoju!

Komentarji

comments

Comments are closed.