TORTELINI PO ITALJANSKO NA RDEČE

    • Sestavine Hofer:Prekajena šunka
      Italjanski namaz s česnom in paradižniki za bruskete
      Italjanski pesto rosso s tartufi
      Rdeče vino Toscana
      Tortelini polnjeni s siri (na embalaži piše, da so pikantni, ampak skoraj ne čutimo nič pikantnega)
      sol, poper, kajenski poper in chilli, če želimo malo bolj pikantni okus.

      IMG 7701

      Priprava:
      Za 2 osebi sem potrebovala 1 torteline, pol paketa prekajene šunke, pol pesta in pol namaza ter deci vina.
      Na majhne koščke narežemo prekajeno šunko (lahko tudi slanino, panceto ali pršut, ampak ta šunka je meni osebno popolna za to jed).
      Popražimo na olivnem olju, da je malo hrustljava, nato dodamo polovico paradižnikovega namaza s česnom, popražimo in dodamo še pesto s tartufi.
      Ko je vse skupaj premešano zalijemo z rdečim vinom in pustimo še malo na ognju, da alkohol izpari in se jed prevzame vseh okusov.
      Lahko dodamo še sol, poper, kajenski poper in chilli – po okusu (v bistvu ni potrebe do nobenega dodajanja, kajti je vse že začinjeno, polno okusov in soljeno).
      Kuhane torteline (kuhamo jih le 2 min v vreli slani vodi) precedimo in dodamo v omako, vse skupaj premešamo in malo popečemo, da se jed poveže, da se tortelini obarvajo in postrežemo s sveže ribanim parmezanom in po želji z malo sveže nasesekljane bazilike.
      Ta jed je pripravljena v 5 do max. 10 minutah z pripravo vred. Resnično okusna jed. Za vse tiste, ki morate na hitro pripraviti kosilo in za tiste, ki imate radi testenine na 101 način 😉 Priporočam*

      IMG 7699

      P.s. to jed lahko naredite tudi iz domačega pesta iz suhih in navadnih paradižnikov z žlico tartufate in malo bazilike + kuhano-dušene omakce iz paradižnikov in česna.
      Tako bo jed še toliko bolj “zdrava”, ampak je pač malo bolj dolgotrajen postopek priprave.

      Dober tek vam želim in seveda Na Zdravje z vinom, ki smo ga uporabili tudi v hrani – Toscana, ki je res dobro buteljčno vino za ta denar (le 3 eur).

Komentarji

comments

Comments are closed.