Sestavine:
Priprava:
Kruh pripravimo po navodilih (lahko dodamo kakšno žlico kisle smetane ali jogurta) in pustimo vzhajat, nato pa vanj zavijemo šunko. Jaz vedno šunko ali prekajen vrat,…malo “poparim” (na hitro v vreli vodi blanširam ali pa poparim na sopari) in ko je ohlajena jo položim v kruh. Zavijete v testo in kruh namažete z olivnim oljem ter ga pečete po navodilih na paketu. Zraven šunke lahko zavijete še panceto, šparglje, hren, jajca,… Bodite kreativni 🙂
Ko je kruh ohlajen ga lahko lepše razrežete in postrežete za velikonočni zajtrk , kosilo ali večerjo 😉
SREČNE VELIKONOČNE PRAZNIKE VAM ŽELIM*
*Več idej za praznične jedi: http://www.srecna.si/index.php/srecna-kulinarika/ideje-nasveti/30-kulinarika/ideje-nasveti/153-velika-noc
* Za darilo AVE ŠUNKA nam pripišite kakšno idejo ali velikonočni recept na SREČNI FB STRANI 🙂