ŠUNKA V POLNOZRNATEM KRUHU

Sharing is caring!

      • Receptov za kruh je ogromno. Verjetno že imate svojega. Jaz v večini pečem le pirin ali kamutov kruh brez kvasa, ki ga za veliko noč naredim s šunko, hrenom, šparglji,.. Tokrat pa vam bi rada pokazala kako na hitro spečt kruh, ki je podoben tistemu v trgovini in je primeren za veliko noč, kajti vanj lahko damo šunko in po želji tudi hren 😉

        Sestavine:

        • 1 paket polnozrnate ali vam ljube mešanice za kruh
        • avesunke
        • 1 kos AVE šunke (tradicionalna kmečka ali prekajena,..)

         

        ŠUNKA V KRUHU

        Priprava:

        Kruh pripravimo po navodilih (lahko dodamo kakšno žlico kisle smetane ali jogurta) in pustimo vzhajat, nato pa vanj zavijemo šunko. Jaz vedno šunko ali prekajen vrat,…malo “poparim” (na hitro v vreli vodi blanširam ali pa poparim na sopari) in ko je ohlajena jo položim v kruh. Zavijete v testo in kruh namažete z olivnim oljem ter ga pečete po navodilih na paketu. Zraven šunke lahko zavijete še panceto, šparglje, hren, jajca,… Bodite kreativni 🙂

        Ko je kruh ohlajen ga lahko lepše razrežete in postrežete za velikonočni zajtrk , kosilo ali večerjo 😉

        SREČNE VELIKONOČNE PRAZNIKE VAM ŽELIM*

        *Več idej za praznične jedi: http://www.srecna.si/index.php/srecna-kulinarika/ideje-nasveti/30-kulinarika/ideje-nasveti/153-velika-noc

        * Za darilo AVE ŠUNKA nam pripišite kakšno idejo ali velikonočni recept na SREČNI FB STRANI 🙂

Komentarji

comments

Sharing is caring!

Comments are closed.