-
- Štrudl ali zavitek lahko delamo na več načinov. Jaz po navadi testo kar kupim. Včasih vlečeno, včasih listnato. Včasih zavitek-štrudl zavijam, včasih pa ga naredim kot “gibanco”, tako da delam plasti različnih sestavin (npr. lešnikova fila ali orehova fila,vanilijev puding, kokosova fila, naribana jabolka sladkana z vanilijevim sladkorjem). Na zadnji list testa namažemo s stepenim jajcem in zKotanyi mlinčkom karamela, vanilija in cimet potresemo, da se naredi lepa zapečena karamelizirana skorjica.
Ali pa naribamo jabolka, skuhamo vanilijev puding in zavijemo v štrudl.Premažemo z jajcem in pečemo na cca.180-200 stopinj cca. 45min (odvisno od količine, nadeva, debeline in seveda pečice).
Lahko pa naredimo tudi bolj klasičen jabolčni štrudl: naribana jabolka, sladkor ali med, cimet, vanilijev sladkor, skuta ali cotage cheese zmešan s kislo in sladko smetano ter rozine namočene v rum.
Lahko dodamo tudi drugo sadje. Naprimer zdaj v jeseni priporočam k vsemu še dodatek sliv (kot je na naslovni slikci).
- Štrudl ali zavitek lahko delamo na več načinov. Jaz po navadi testo kar kupim. Včasih vlečeno, včasih listnato. Včasih zavitek-štrudl zavijam, včasih pa ga naredim kot “gibanco”, tako da delam plasti različnih sestavin (npr. lešnikova fila ali orehova fila,vanilijev puding, kokosova fila, naribana jabolka sladkana z vanilijevim sladkorjem). Na zadnji list testa namažemo s stepenim jajcem in zKotanyi mlinčkom karamela, vanilija in cimet potresemo, da se naredi lepa zapečena karamelizirana skorjica.
IDEJE HITRA KUHNA po balkansko s KOTANYI
Hitra kuhna s Kotanyi po balkanskem navdihu