ŠTRUDL NA IZI – 101 NAČIN

    • Štrudl ali zavitek lahko delamo na več načinov. Jaz po navadi testo kar kupim. Včasih vlečeno, včasih listnato. Včasih zavitek-štrudl zavijam, včasih pa ga naredim kot “gibanco”, tako da delam plasti različnih sestavin (npr. lešnikova fila ali orehova fila,vanilijev puding, kokosova fila, naribana jabolka sladkana z vanilijevim sladkorjem). Na zadnji list testa namažemo s stepenim jajcem in zKotanyi mlinčkom karamela, vanilija in cimet potresemo, da se naredi lepa zapečena karamelizirana skorjica.

      strudl-gibanca

      Ali pa naribamo jabolka, skuhamo vanilijev puding in zavijemo v štrudl.Premažemo z jajcem in pečemo na cca.180-200 stopinj cca. 45min (odvisno od količine, nadeva, debeline in seveda pečice).

      strudl puding

      Lahko pa naredimo tudi bolj klasičen jabolčni štrudl: naribana jabolka, sladkor ali med, cimet, vanilijev sladkor, skuta ali cotage cheese zmešan s kislo in sladko smetano ter rozine namočene v rum.

      jabolčni štrudl

       Lahko dodamo tudi drugo sadje. Naprimer zdaj v jeseni priporočam k vsemu še dodatek sliv (kot je na naslovni slikci).

Komentarji

comments

Comments are closed.