ŠPAGETI AL OLIO PALMIERI

    • Olje Palmieri, po vonju in okusu spominja na zdrave in sveže plodove oljk, ki zaokrožijo okus v širok spekter nežne in prijetne arome. Oljčno olje je plod sorte “ogliarola” in “cellina”. S kakovostnimi in zdravimi plodovi oljk, dosežejo vse standarde, ki olje Palmieri uvrsti v kategorijo deviškega oljčnega olja. Več o družinski tradiciji Palmieri si lahko preberete tukaj: http://www.palmieri.si

      SESTAVNE za pripravo špagetov:

      Olivno olje PALMIERI

      špageti

      strok ali dva česna

      šparglji

      klobasice (Peperoni, Chorizo, polsuhe klobase,..)

      pinjole

      mešanica začimb za putanesco in aglio olio ali sušena zelišča-začimbe: bazilika, suhi feferoni, chili, kajenski poper, origano,…

      sol

      špageti palmieri

      V slano vročo vodo dodamo še začimbe in zelišča (1 jušno žlico nepekočega in ščepec pekočega) ter skuhamo špagete po navodilih na embalaži. Špagete skuhane aldente odcedimo in jih polijemo s Palmieri oljčnim oljem, da se ne zlepijo in da ostanejo sočni. Nanj naribamo parmezan in premešamo. S tem smo dosegli slanost špagetov in dober okus.

      V ponvi z večjo količino olivnega olja popečemo česen, da se navzame okusa, nato česen odstranimo in dodamo še malo nasesekljanega svežega česna + klobasice + šparglje + pinjole in vse skupaj popečemo le nekaj minutk. S tem prelijemo špagete in jih premešamo. Postrežemo še vroče. Lahko postrežemo s sveže naribanim parmezanom ter dodatno prelijemo še z dobrim olivnim oljem Palmieri.

      Pa dober tek!

Komentarji

comments

Comments are closed.