-
- Olje Palmieri, po vonju in okusu spominja na zdrave in sveže plodove oljk, ki zaokrožijo okus v širok spekter nežne in prijetne arome. Oljčno olje je plod sorte “ogliarola” in “cellina”. S kakovostnimi in zdravimi plodovi oljk, dosežejo vse standarde, ki olje Palmieri uvrsti v kategorijo deviškega oljčnega olja. Več o družinski tradiciji Palmieri si lahko preberete tukaj: http://www.palmieri.si
SESTAVNE za pripravo špagetov:
Olivno olje PALMIERI
špageti
strok ali dva česna
šparglji
klobasice (Peperoni, Chorizo, polsuhe klobase,..)
pinjole
mešanica začimb za putanesco in aglio olio ali sušena zelišča-začimbe: bazilika, suhi feferoni, chili, kajenski poper, origano,…
sol
V slano vročo vodo dodamo še začimbe in zelišča (1 jušno žlico nepekočega in ščepec pekočega) ter skuhamo špagete po navodilih na embalaži. Špagete skuhane aldente odcedimo in jih polijemo s Palmieri oljčnim oljem, da se ne zlepijo in da ostanejo sočni. Nanj naribamo parmezan in premešamo. S tem smo dosegli slanost špagetov in dober okus.
V ponvi z večjo količino olivnega olja popečemo česen, da se navzame okusa, nato česen odstranimo in dodamo še malo nasesekljanega svežega česna + klobasice + šparglje + pinjole in vse skupaj popečemo le nekaj minutk. S tem prelijemo špagete in jih premešamo. Postrežemo še vroče. Lahko postrežemo s sveže naribanim parmezanom ter dodatno prelijemo še z dobrim olivnim oljem Palmieri.
Pa dober tek!
- Olje Palmieri, po vonju in okusu spominja na zdrave in sveže plodove oljk, ki zaokrožijo okus v širok spekter nežne in prijetne arome. Oljčno olje je plod sorte “ogliarola” in “cellina”. S kakovostnimi in zdravimi plodovi oljk, dosežejo vse standarde, ki olje Palmieri uvrsti v kategorijo deviškega oljčnega olja. Več o družinski tradiciji Palmieri si lahko preberete tukaj: http://www.palmieri.si
IDEJE HITRA KUHNA po balkansko s KOTANYI
Hitra kuhna s Kotanyi po balkanskem navdihu