SNACK z BUČNIM OLJEM in RAČJA PAŠTETA S PENINO

      • Bučno olje je bogato z vitamini in minerali, tako da ga lahko kar veselo uporabljajmo v zdravih solatah, v marinadah za meso, pri ribah,  kašah in seveda tudi v prigrizkih.

        Več o bučnem olju v solatah: http://www.srecna.si/index.php/hladne-jedi/solate/60-srecni-recepti/hladne-jedi/solate/189-solate-z-zdravimi-olji in http://www.srecna.si/index.php/hladne-jedi/solate/60-srecni-recepti/hladne-jedi/solate/122-stajersko-grski-caprese

        Nekaj info o bučnem olju KOCBEK : http://www.srecna.si/index.php/hladne-jedi/solate/60-srecni-recepti/hladne-jedi/solate/122-stajersko-grski-caprese

        Za prvi snack, ki je na zgornji fotografiji potrebujete:

        1 x Kocbek bučno olje

        1 x olimski sir ali sir za žar

        1 x mešanica poprov v mlinčku npr. Kotanyi

        1 x groba sol v mlinčku

        Priprava: Sir popečemo na žaru ali na žar ponvi ter narežemo na kocke in jih postrežemo v posodicah, kjer je na dnu bučno olje. Nato posujemo s sveže mletim poprom in soljo.

        Za spodnji snack, ki je na slikci pa potrebujemo:

        bučno olje

        panceto

        račja jetra (lahko tudi goveja, telečja ali piščančja,..)

        čebulo

        penina

        namaz softcheese oz. namaz Philadelphia ali podobno

        Priprava paštete: Telečja jetra mariniramo v bučnem olju. Na maslu popražimo čebulo, dodamo narezanana marinirana jetra, narezano panceto, solimo, popramo in vse skupaj popražimo-dušimo. Ko je lepo pečeno prelijemo z malo penine in pustimo 2 minuti ter odstavimo. Ohladimo, zmiksamo in poljubno dodamo začimbe, bučno olje in kakšno žlico ali dve namaza. Vse skupaj zmiksamo do gladke paštete in jo damo v modelček ter v hladilnik. Preden postrežemo jo vzamemo iz hladilnika in razrežemo na trakce ali rezine ali jih z modelčki izrežemo,… Postrežemo z malo bučnega olja na dnu posodice ali krožnika ter s panceto.

        Zraven obeh jedi lahko postrežemo narezan kruh, ki ga popečemo na žaru ali ponvi ali kar v toasterju. Rezino kruha prelijemo z malo bučnega olja in posujemo z bučnimi semeni ali pred ali po peki.

        Pa dober snack****

Komentarji

comments

Comments are closed.