-
-
- Bučno olje je bogato z vitamini in minerali, tako da ga lahko kar veselo uporabljajmo v zdravih solatah, v marinadah za meso, pri ribah, kašah in seveda tudi v prigrizkih.
Več o bučnem olju v solatah: https://www.srecna.siindex.php/hladne-jedi/solate/60-srecni-recepti/hladne-jedi/solate/189-solate-z-zdravimi-olji in https://www.srecna.siindex.php/hladne-jedi/solate/60-srecni-recepti/hladne-jedi/solate/122-stajersko-grski-caprese
Nekaj info o bučnem olju KOCBEK : https://www.srecna.siindex.php/hladne-jedi/solate/60-srecni-recepti/hladne-jedi/solate/122-stajersko-grski-caprese
Za prvi snack, ki je na zgornji fotografiji potrebujete:
1 x Kocbek bučno olje
1 x olimski sir ali sir za žar
1 x mešanica poprov v mlinčku npr. Kotanyi
1 x groba sol v mlinčku
Priprava: Sir popečemo na žaru ali na žar ponvi ter narežemo na kocke in jih postrežemo v posodicah, kjer je na dnu bučno olje. Nato posujemo s sveže mletim poprom in soljo.
Za spodnji snack, ki je na slikci pa potrebujemo:
bučno olje
panceto
račja jetra (lahko tudi goveja, telečja ali piščančja,..)
čebulo
penina
namaz softcheese oz. namaz Philadelphia ali podobno
Priprava paštete: Telečja jetra mariniramo v bučnem olju. Na maslu popražimo čebulo, dodamo narezanana marinirana jetra, narezano panceto, solimo, popramo in vse skupaj popražimo-dušimo. Ko je lepo pečeno prelijemo z malo penine in pustimo 2 minuti ter odstavimo. Ohladimo, zmiksamo in poljubno dodamo začimbe, bučno olje in kakšno žlico ali dve namaza. Vse skupaj zmiksamo do gladke paštete in jo damo v modelček ter v hladilnik. Preden postrežemo jo vzamemo iz hladilnika in razrežemo na trakce ali rezine ali jih z modelčki izrežemo,… Postrežemo z malo bučnega olja na dnu posodice ali krožnika ter s panceto.
Zraven obeh jedi lahko postrežemo narezan kruh, ki ga popečemo na žaru ali ponvi ali kar v toasterju. Rezino kruha prelijemo z malo bučnega olja in posujemo z bučnimi semeni ali pred ali po peki.
Pa dober snack****
- Bučno olje je bogato z vitamini in minerali, tako da ga lahko kar veselo uporabljajmo v zdravih solatah, v marinadah za meso, pri ribah, kašah in seveda tudi v prigrizkih.
-
ARABSKA KUHINJA S KOTANYI
ARABSKA kuhinja na izi s Kotanyi. Probaj, ne bo ti žal 😉