SMOOTH FORTUNA FOOD

   • Verjetno že poznate moje “zlato” pravilo,… jesti zdravo, ne pomeni imeti jedilnik za vse ljudi enak! Meni namreč NE ustrezajo trenutno popularni smoothiji, sploh pa ne, če je zmešanih več vrst sadja ali zelenjave. 
    Tudi vi se zavedajte, da je dobro včasih tudi jesti sadje v kosih(jabolka,..) in ne mešajte sadja kar na pamet. Priporočam vam, da najprej pričnete z dvema različnima sadjema (skupaj mešajmo sezonska sadja). Če dodamo še banano ne bo nič narobe. Več pa vam ne bom pametovala, ampak vam lahko le svetujem, da če vas to bolj podrobno zanima, naredite kakšno podrobno raziskavo strokovnih ugotovitev po spletu in preglejte kakšne bolj kredibilne resne medije kaj menijo o tem in kako zase pripravimo “zdrav” napitek. 
    Moja družina obožuje različno sadje. Večino kupujemo sezonsko sadje znanega porekla – kmetije, domač pridelek in včasih tudi trgovine, kjer je pač ceneje kot na tržnici.
    Trenutno imamo zelo radi Hoferjeve bio banane in Lidlova bio jabolka. Pomaranče kupimo povsod, kajti jih v večini le stiskamo v juice, tako da ni pomembno kako se lupijo,…
    Včasih pa kupimo tudi kakšno južno sadje, ki ga v večini pustim doma med jabolkami kakšen dan ali dva, da se omehča in dozori,…

    sadjejogutmed

    Naš “zdrav” zajtrk vsako jutro je sestavljen iz različnega sadja, skute ali jogurta (iz kakšne kmetije,..včasih pa kupljeno tudi v trgovinah ;)). Namesto napitka naredimo bolj gosto kremo iz te mešanice.
    V večini imamo vedno za podlago banano in dodamo še 1 do maksimalno 3 različna sadja. Zase imam le po 2 različna skupaj!
    Zmiksamo in dodamo: kosmiče in chia semena ali laneno ipd. semena, včasih tudi še dodatno dodam kakšne koščke sadja,...
    Včasih dodam jogurt z okusom (najraje imamo vanilijevega, kokosovega in pečeno jabolke kmetije Flis), če pa dodamo navaden jogurt ali pusto skuto, pa preden postrežem prelijem še z medom in dodam še kakšne oreščke.

    smooth food

    Upam, da sem vam dala kakšno idejo. V večini je ta naš zajtrk vsem všeč. 

    • Tisti, ki ste bolj sladkosnedni ali pa se postopno navajate na take “zdrave” zajtrke, pa si umislite zraven kakšne “komercialne” kosmiče s čokoladicami, kokosovim čipsom, suhim sadjem,… 

    Tisti, ki hujšate pa si v osnovo dajte zraven sadja kakšen manj masten jogurt ali pa sojino,..različico jogurta in nato vmešate še kakšen od različnih okusov ENEMON SLIM, ki je namenjen pomoči za zdravo hujšanje ter za zdravo črevesje in prebavo dodate ENEMON OTROBE namesto kosmičev. Rezultat lepe postave bo tako hitrejši 😉

    Če ste na kakšni “dieti” se pozanimajte kaj smete in kaj ne, kajti npr. za “nezdravo” črevesje ni dobro jesti surovega sadja in zelenjave,…! Če pa ste zdravi, pa je za vas vse zdravo!

    banana vanilija

    Uživajte v hrani in poslušajte kaj vam govori vaše telo! Pa zdrav tek vam želim***

Komentarji

comments

Comments are closed.