-
- Anja Bohinc in njen izjemno ljub recept za vikend kosilo :
Rižota s šparglji, mozzarelo in Grana Padanno
Za jed za 4 potrebujemo:
1 veliko čebulo
divje šparglje
Mozzarello
Grana Padano
Basmati riž
Peteršilj
Bazilika
Lovor
Priprava:
Prepražimo veliko čebulo na kokosovem olju, da porumeni. Dodamo 2 skodelici (500g) riža, počakamo da postekleni. Zalijemo z vodo (razmerje 1:3). Dodamo sveže lovorjeve liste, baziliko, peteršilj, kajenski poper, muškatni orešček, himalajsko sol. Kuhamo (navadno se basmati riž kuha od 12-15 min). Minutko pred koncem očiščene in pripravljene šparglje (pazimo, da jih odlomimo tako, da ni lesenih – nemehkih delov) dodamo v rižoto. Rada jih narežem na par cm dolge koščke.
Na krožnik potresem drobljeno baziliko, peteršilj, v krogu zložim mozzarelo in rižoto. Posujemo z Grana Padano in dodamo sveže liste bazilike.
Božansko!
Dober tek!
- Anja Bohinc in njen izjemno ljub recept za vikend kosilo :
IDEJE HITRA KUHNA po balkansko s KOTANYI
Hitra kuhna s Kotanyi po balkanskem navdihu