Rižota s šparglji, mozzarelo in Grana Padanno by Anja Bohinc

    • Anja Bohinc in njen izjemno ljub recept za vikend kosilo :

      Rižota s šparglji, mozzarelo in Grana Padanno 

      Za jed za 4 potrebujemo:

      1 veliko čebulo

      divje šparglje

      Mozzarello

      Grana Padano

      Basmati riž

      Peteršilj

      Bazilika

      Lovor

      Priprava:

      Prepražimo veliko čebulo na kokosovem olju, da porumeni.  Dodamo 2 skodelici (500g) riža, počakamo da postekleni. Zalijemo z vodo (razmerje 1:3). Dodamo sveže lovorjeve liste, baziliko, peteršilj, kajenski poper, muškatni orešček, himalajsko sol. Kuhamo (navadno se basmati riž kuha od 12-15 min). Minutko pred koncem očiščene in pripravljene šparglje (pazimo, da jih odlomimo tako, da ni lesenih – nemehkih delov) dodamo v rižoto. Rada jih narežem na par cm dolge koščke.

      Na krožnik potresem drobljeno baziliko, peteršilj, v krogu zložim mozzarelo in rižoto. Posujemo z Grana Padano in dodamo sveže liste bazilike.

      Božansko!

      Dober tek!

Komentarji

comments

Comments are closed.