-
- POTREBUJEMO:
Ravioli (jaz sem imela domače Istrske polnjene s koprivo in mladim sirom)
koščki piščanca
smetana za kuhanje (predlagam Hoferjevo, ker je bolj gosta, drugače pa jo zgostite s parmezanom)
penina
rumen curry (začimba Kotanyi ali Maestro)
mlada čebula
češnjevec
PRIPRAVA:
Skuhamo raviole al dente (vsaj 2 minuti manj kuhanja kot piše na embalaži). V drugi posodi ali voku popečemo koščke soljenega piščančka in jih zalijemo z malo penine. Pustimo 2 min, da alkohol izhlapi in dodamo smetano za kuhanje v katero dodamo žlico rumenega currya (oz. po okusu, da ne bo prepekoče. Kotanyi ima manj pekočo mešanico kot Maestro). Premešamo in v omakco damo raviole in jih kuhamo skupaj z omakco še 2-4min (odvisno od velikosti in količine raviolov-pazite, da se ne prekuhajo!). V ponvi na olivnem olju popečemeo mlado čebulo in češnjevec, ki ga na koncu serviramo zraven ravilov v omakci in naredi jed bolj svežo, poletno 🙂
Enostavna priprava za zelo okusno doma pripravljeno jed. Moj mož zmore, pa vi?
DOBER TEK*
- POTREBUJEMO:
POLETNA IZI KUHA/PEKA/PIJAČA s KOTANYI
Poletna izi srečna kuha/peka...