Sestavine:
1 x tuna Rio mare z paradižnikom in baziliko
1 x tuna Rio mare aglio olio peperoncino
1 x kapre
1 x parmezan
3/4 x špageti ( tokrat Merkatorjevi beli št. 7 )
Priprava:
Špagete skuhamo v slanem kropu cca. 5-6 min, da so aldente. Nato jih odcedimo in pomešamo z obema konzervama tune za pašto, dodamo žlico dobrega olivnega olja in nekaj kaper.
Jaz dodam še malo ribanega parmezana in vse skupaj premešamo, da se enakomerno porazdeli po vseh špagetih. Postrežemo s sveže ribanim parmezanom in zeleno solato.
Testenin ni potrebno dosoljevat ali začinit, kajti že vse to vsebuje konzerva Rio mare.
Priprava je enostavna, hitra, vzame nam max. 10 min in imamo super okusen obrok. Če želimo pa bolj zdravo različico te jedi, pa lahko bele testenine menjamo za pirine ali polnozrnate,…
Za Taro pa sem skuhala “makarončke” Dm Alnatura in ji dodala le malo olivnega olja ter tuno z omakco iz konzerve z paradižnikom in baziliko, nato sem dodala še žlico koruze, ker jo obožuje in seveda parmezan!
Pa dober tek*