RAKOV SAGANAKI & bavete na izi

Sharing is caring!

    • Ta morska jed je zelo okusna in hitro pripravljena in kar je še najboljše pripravi jo lahko vsak, tudi moj mož 😉 Tokrat je možek kuhal po mojem receptu za snemalno ekipo Planet TV-ja za Oddajo O: http://www.srecna.si/index.php/o-nas/mediji/11-reference/mediji-o-nas/264-moz-kuha-za-o-planet-tv

      planet o snemanje2

      Za to okusno morsko poletno jed potrebujemo:

      1-2 x rdeča čebula

      2-4 x stroke česna

      1x paradižnikovo zelenjavna omaka (Eurospin)

      vsaj 500g mariniranih rakcov (za hitro pripravo predlagam Hofer zmrznjen program)

      belo vino (cca 1 dcl polsladko-polsuho)

      feta sir

      bavette (Eurospin) ali kakšne druge testenine

      saganaki izi 1

      Priprava:

      Na olivnem olju popražimo nasesekljano čebulo in česen. Ko se zmehča dodamo še marinirane rakce in vse skupaj popečemo oz. podušimo za nekaj minut in nato zalijemo z vinom. Pustimo na ognju, da alkohol povre in nato prilijemo še paradižnikovo-zelenjavno omako, premešamo in dodamo ščep origana, bazilike (lahko tudi sveže liste), kajenski poper (lahko tudi chili) in pustimo kuhat vsaj 10min, da se jed in okusi povežejo v eno. Na koncu dodamo še polovico feta sira, ki ga zdrobimo v omako in vmešamo, da se jed zgosti oz. postane bolj kremna in slana (probamo in lahko še dosolimo, če nam je premalo). Med tem skuhamo testenine aldente in jih odcedimo ter prelijemo z malo dobrega oljčnega olja, da se ne zlepijo. Vse skupaj zmešamo s testeninami in postrežemo s preostankom feta sira, ki ga zdrobljenega potresemo namesto parmezana.

      IMG 0886

      Tukaj pa j še različica te jedi, ki nam vzame malo več časa in je primerna bolj za tiste, ki že imajo malo več prakse v kuhinji: http://www.srecna.si/index.php/glavne-jedi/ribje-morske-jedi/56-srecni-recepti/glavne-jedi/ribje-morske-jedi/103-fortuna-saganaki-ali-morski-golaz

       PA DOBER TEK***

Komentarji

comments

Sharing is caring!

Comments are closed.