-
-
- POTREBUJEMO:
- čebula
- 1-3 stroke česna
- barvito različno zelenjavo ( zelena, korenček, pisana paprika, paradižnik,..)
- 2 l vode
- začimbe (po okusu sol, poper, kajenski poper, muškatni orešček,..)
- sveža zelišča (npr. peteršilj, drobnjak, koriander,..)
- 1 konzerva čičerike
- 1 piščančja prsa
PRIPRAVA:
Na olivnem olju popražimo čebulo in strok česna, dodamo še piščančja prsa narezana na koščke ter vse skupaj popečemo, nato dodamo še preostalo zelenjavo popražimo-podušimo vse skupaj še cca. 5 min, nato zalijemo z vodo, dodamo začimbe in kuhamo do mehkega. Če imamo že kuhano čičeriko jo dodamo 5 min pred koncem, drugače jo kuhamo skupaj od začetka. Na koncu prilijemo malo sojine omake ali pa limoninega soka – po okusu in kasneje še dodamo sveže sesekljana zelišča ter postrežemo.
Takšna juha je polnega okusa in ob enem zdrava hrana v primeru diete, posta,.. Juhi lahko dodamo ali odvzamemo vam ljube oz. neljube sestavine!
Pa zdrav in dober tek želim***
P.s. recept je nastal v sodelovanju z ORIFLAME wellness
- POTREBUJEMO:
-
TOSKANSKI STEAK z NJOKI
TOSKANSKI STEAK Z NJOKI s KOTANYI