-
-
- Zakaj pomurski? Ker sem ga naredila s Prekmursko sušeno šunko in ocvirki. Zakaj srečen? Ker je narejen na izi, na hitro, brez kvasa, s pirino moko in posledično smo potem gospodinje-mame srečnejše 🙂
POTREBUJEMO:
- 500g pirine navadne moke
- 500ml radenske
- kakšno žlico ali dve kisle smetane
- žlico olivnega olja
- 1 pecilni (lahko tudi vinski kamen ali sodo bikarbono)
- ocvirke
- sušene in prekajene mesnine Kodila Murska Sobota
- Silikonski pekač ali peki papir
PRIPRAVA:
Na izi v 5 minutah je kruh “zamešan”. Moka + pecilni + kisla smetana + radenska + olje dobro premešamo. Dodamo ocvirke in na drobne lističe-koščke narezano sušeno in prekajeno ali navadno “šunko”. Po želji lahko dodamo še kakšna zelišča, začimbe, čebulo,… Zmes je mehkejša kot za kvašen kruh. Stresemo v pekač prekrit s peki papirjem ali še lažje je, če damo kar v silikonski pekač. Pečemo na 180-220 stopinj celzija cca. 45min.
Moj kruhec v Maximarketu na Mercator Slofestu je izgledal kot ena lepa pogača. No ja, s pomočjo Petre so tudi slikce kruhca zelo lepe 🙂 Zeloooo okusno in hitro pripravljeno. Kruh/pogačo lahko postrežemo zraven pokušanja Prekmurskih dobrot, vin in njihove zaseke/tunke,…
Pa dober tek želim, Vaša Srečna Tamara
- Zakaj pomurski? Ker sem ga naredila s Prekmursko sušeno šunko in ocvirki. Zakaj srečen? Ker je narejen na izi, na hitro, brez kvasa, s pirino moko in posledično smo potem gospodinje-mame srečnejše 🙂
-
ARABSKA KUHINJA S KOTANYI
ARABSKA kuhinja na izi s Kotanyi. Probaj, ne bo ti žal 😉