• Zakaj pomurski? Ker sem ga naredila s Prekmursko sušeno šunko in ocvirki. Zakaj srečen? Ker je narejen na izi, na hitro, brez kvasa, s pirino moko in posledično smo potem gospodinje-mame srečnejše 🙂

        POTREBUJEMO:

        • 500g pirine navadne moke
        • 500ml radenske
        • kakšno žlico ali dve kisle smetane
        • žlico olivnega olja
        • 1 pecilni (lahko tudi vinski kamen ali sodo bikarbono)
        • ocvirke
        • sušene in prekajene mesnine Kodila Murska Sobota
        • Silikonski pekač ali peki papir

        ocvirkovkruh

        PRIPRAVA:

        Na izi v 5 minutah je kruh “zamešan”. Moka + pecilni + kisla smetana + radenska + olje dobro premešamo. Dodamo ocvirke in na drobne lističe-koščke narezano sušeno in prekajeno ali navadno “šunko”. Po želji lahko dodamo še kakšna zelišča, začimbe, čebulo,… Zmes je mehkejša kot za kvašen kruh. Stresemo v pekač prekrit s peki papirjem ali še lažje je, če damo kar v silikonski pekač. Pečemo na 180-220 stopinj celzija cca. 45min.

        Moj kruhec v Maximarketu na Mercator Slofestu je izgledal kot ena lepa pogača. No ja, s pomočjo Petre so tudi slikce kruhca zelo lepe 🙂 Zeloooo okusno in hitro pripravljeno. Kruh/pogačo lahko postrežemo zraven pokušanja Prekmurskih dobrot,  vin in njihove zaseke/tunke,…

        Pa dober tek želim, Vaša Srečna Tamara

Želiš dostopati do zadnjih objav in biti na tekočem? Sledi nam na Instagramu!

Sorodni članki