POTREBUJEMO:
PRIPRAVA:
Na izi v 5 minutah je kruh “zamešan”. Moka + pecilni + kisla smetana + radenska + olje dobro premešamo. Dodamo ocvirke in na drobne lističe-koščke narezano sušeno in prekajeno ali navadno “šunko”. Po želji lahko dodamo še kakšna zelišča, začimbe, čebulo,… Zmes je mehkejša kot za kvašen kruh. Stresemo v pekač prekrit s peki papirjem ali še lažje je, če damo kar v silikonski pekač. Pečemo na 180-220 stopinj celzija cca. 45min.
Moj kruhec v Maximarketu na Mercator Slofestu je izgledal kot ena lepa pogača. No ja, s pomočjo Petre so tudi slikce kruhca zelo lepe 🙂 Zeloooo okusno in hitro pripravljeno. Kruh/pogačo lahko postrežemo zraven pokušanja Prekmurskih dobrot, vin in njihove zaseke/tunke,…
Pa dober tek želim, Vaša Srečna Tamara