1 PLAST
1x keksi, piškoti (tokrat sem imela Grancereale)
malo mleka (priporočam mandljevo)
1 x paket suhih sliv
2 žlici kakava
mleti mandlji ( cca. 5 žlic )
Zmeljemo kekse s kakavom (jaz jih ne zmeljem popolnoma, ker mi je všeč, da so vmes še kakšni delčki, ki zahrustljajo v ustih ;)) Nato posebej zmeljemo še slive, ki jim dolijemo malo mleka, da se lažje preobrazijo v pasto, kateri dodamo že v naprej mlete kekse in mlete mandlje in skupaj zmiksamo ter premešamo v lepo maso (če je pretrda in se ne da lepo miksat dodajte še malo mleka), ki jo enakomerno razporedimo po pekaču (predlagam silikonski pekač).
2 PLAST
1 x vanilijev puding
Skuhamo po navodilih z le eno žlico rjavega sladkorja ali brez.
3 PLAST
1 x slivova marmelada
lističi mandljev
Mi smo imeli domačo s koščki sliv in brez sladkorja, kuhano z dodatkom metinih listov. Ko je puding oglajen premažemo z marmelado in potrosimo z lističi mandljev, ki jih lahko poprej tudi malo popečemo (predlagam v pečici na peki papirju).
Sladico damo v hladilnik za vsaj kakšno uro ali kar čez noč, da se lažje reže in da se plasti med seboj lepo povežejo.
Takšno tortico zmore naredit vsak, tudi nevešči “kuhar-pek”. Sladica je hitro pripravljena in to brez peke iz sestavin, ki jih imamo po navadi vsi doma (mandlje lahko nadomestite z kakšnimi drugimi oreščki, sadje z kakšnim drugim suhim sadjem, keksi so lahko tudi navadi ali polnozrnati,..). Je lahka, z zelo malo rjavega sladkorja in brez jajc.
Sladki tek želim***