POLNOZRNATI PERESNIKI V TUNINI OMAKCI

    • SESTAVINE:

      1 x polnozrnati peresniki-metuljčki – bio Hofer
      1 x smetana za kuhanje Hofer
      1-2 x mala konzerva bele tune v olivnem olju (cenejša in skoraj enaka kot Rio mare je šparova tuna)
      1 x suhi paradižniki vloženi v olivnem olju Lidl
      1 x feta ali beli sir v kockah
      1 x sol, poper

      PRIPRAVA:

      Testenine skuhamo po navodilih v vreli slani vodi (kuhamo jih 1 minuto manj kot piše v navodilih, ker jih bomo kuhali kasneje še kakšno minutko v omaki).
      Omaka: Tuno le malo odcedimo in stresemo kar z olivnim oljem v ponvo, dodamo sesekljan česen in popražimo (jaz dam pol tune takoj in pol kasneje, da je še malo v koščkih).
      Nato dodamo na drobno narezan suh paradižnik, popražimo in dodamo smetano.

      IMG 6588

      Solimo, popramo, lahko dodamo še malo ribanega parmezana in premešamo. Na koncu dodamo še preostanek tune, feta kocke in na hitro pomešamo v omako.

      IMG 6593

      Peresnike odcedimo in jih dodamo omaki. Vredu premešamo in pokuhamo še cca. 2 minuti, da se jed poveže v eno celoto okusov.

      IMG 6610

      Pa dober tek***

Komentarji

comments

Comments are closed.