POLNJENI SREČNI ŽEPKI IZ LISTNATEGA TESTA

      •  SESTAVINE:
        1. Listnato testo
        2. 4 zrezki (piščančji, puranji, svinjski,..)
        3. sir (topljeni, toast, chedar, parmezan za po vrhu,…)
        4. zelenjava (bučke, melancane,..)
        5. začimbe (mešanica za žar Kotanyi za zrezke)
        6. jajce

        polnjeni žepki iz listnatega testa1

         PRIPRAVA:

        Listnato testo razdelimo na 4 kvadrate. Meso začinimo in popečemo na malo olja v ponvi in ga malo ohladimo ter popivnamo odvečno maščobo. Na kvadrate iz testa položimo bučke, sir, meso po želji in zavijemo v testo, da bo brez lukenj. Damo na peki papir v pekač ali kar v silikonski pekač proti sprijemanju. Stepemo jajce in s čopičemo premažemo površino ter naribamo parmezan. Pečemo v pečici na 180-200 stopinj cca. 20-30min. Odvisno od debelosti testa in pečice (preverite na embalazi od testa).

        polnjeni žepki iz listnatega testa

        Zlato zapečene žepke lahko postrežemo za kosilo z bogato solato ali krompirčkom ali pa hledne narežemo na lepe enakomerne rezine kot prigrizek za goste ali malico ali celo za večerjo.

        Mi obožujemo to enostavno in hitro pripravljeno jed na 101 način – različna polnjenja. Priporočam*

        Pa dober tek***

Komentarji

comments

Comments are closed.